Elk jaar in december is de stoelendans rond de zorgverzekering.

Er is veel keus. Volgens de consumenten bond lijkt er meer keus dan er werkelijk is. Vaak heeft het zelfde pakket een andere naam én een andere premie. Een goed overzicht hebben we nog niet kunnen vinden.

Hier onder vindt u een link naar de website van de Vereniging Homeopathie (KVHN). Ze hebben met een aantal zorgverzekeraars een deal gemaakt dat u korting (tot 15%) krijgt indien u lid bent van de Vereniging Homeopathie. Deze verzekeringen bieden ook een aanvullende verzekering aan voor alternatieve geneeskunde (en -medicijnen).

De trend is dat de premies voor de aanvullende verzekeringen gelijk blijven maar de uitkeringen naar beneden gaan. Het lijkt er op dat geen enkele verzekering nog een percentage uitkeert van de consult kosten, alleen een vast laag bedrag per consult per dag. Soms is er nog verschil tussen de uitkering bij een consult door een complementair werkend arts of therapeut.

Als u alleen een aanvullende verzekering af wilt sluiten voor de kosten van alternatieve geneeskunde lijkt het niet de moeite waard. Vaak vallen ook andere voorzieningen, zoals fysiotherapie en vergoeding voor brillen of lenzen; in dat geval lijkt het een goede investering.

Hieronder ook de link naar een verzekering die de Gemeente Apeldoorn aanbied. De hoogte van de premie hiervan is afhankelijk van het inkomen en kan juist daardoor aantrekkelijk zijn.

https://www.vereniginghomeopathie.nl/homeopathiecheck

https://www.apeldoorn.nl/zorgverzekering-apeldoorn

https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/apeldoorn/#!/pakket-keuze.