Artsen Reviews

Peter van Hoeve

Graag laten wij u hier een aantal reviews zien van onze cliënten.
Wilt u zelf een review schrijven? Stuur dan een email naar info@centaurea.nl met het onderwerp “review”.

Jeuk

Het op NPO 3 uitgezonden programma JEUK mag dan wel een leuke komedie zijn als je van dat soort humor houdt, maar als je last hebt van jeuk is jeuk in het geheel niet leuk.
Een jaar of 5 geleden kreeg ik in de winter twee plekjes op mijn schouderbladen die erg jeukten. Ik kon er net niet bij om te krabben. Volgens mijn vrouw waren het rode plekken met kleine blaasjes die bij krabben (met een hulpstuk) kapot gingen en met de korstjes het jeuken continueerden.
In het voorjaar verdwenen ze geleidelijk. Het leek erop dat zonlicht op de blote rug daar behulpzaam bij was. Gaat vanzelf dus over, dacht ik. In de volgende winter werden de plekken groter en het gevoel irritanter. Maar: gaat vanzelf weer over, dacht ik.
Als je in gezelschap bent, wordt krabben lastiger en de jeuk erger, omdat je er niets aan kunt doen. Hooguit een beetje schuren tegen de leuning.

Toen de periode waarin het geheel weg leek te zijn steeds korter werd, ging in naar de (nieuwe, de oude ging met pensioen) huisarts die samen met mij plaatjes op de computer ging zoeken naar waar het op leek. Hij schreef een penicillinekuur voor. Na twee dagen dacht ik: ja, het helpt! Maar al tijdens de kuur kwam het terug. Na enkele weken weer naar de huisarts, een andere, want het was een groepspraktijk geworden. Deze keek niet naar mij, maar naar mijn dossier en zei: ik zie het al, u moet een andere penicilline hebben. Toen ik zei dat ik daar niet veel voor voelde, zei hij: “het is uw jeuk! Dus u moet het zelf weten”. (Jeuk schijnt niet een aandoening te zijn, waar je dood aan gaat.) Vanaf de eerste dag van de nieuwe kuur verspreidde de roodheid en de blaasjes zich over mijn hele rug, schouders en borst, zodat ik het zelf ook eindelijk eens zag. Toen heb ik de kuur maar niet afgemaakt.
Op een nacht droomde ik dat Peter van Hoeve (die ik kende en die ver bij mij vandaan woont) mij van de jeuk afhielp. Het voelde heerlijk in de droom. Maar toen ik wakker werd, bleek ook deze droom een droom. Een paar weken later droomde ik dat echter weer. Toen dacht: kom ik stuur hem een mailtje over deze droom.
Nu, een aantal maanden later (en midwinter) zijn de jeuk (en de rode vlekken met de blaasjes) verdwenen. Al een tijdje. Dankzij Peter en de homeopathie. Dankzij de gesprekken en het zoeken naar een passend middel. Soms kan een droom je dus een weg wijzen. Dat wist ik uit ervaring eigenlijk al, maar gelukkig geeft een droom je een tweede kans.

L.S.

Fibromyalgie

Ik ben weer verliefd, verliefd op het leven!
Na 6 jaar geplaagd te zijn door symptomen ten gevolge van fibromyalgie en artrose (veel pijn, stijfheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen), gaat het nu echt een stuk beter met me! Ik gebruik nagenoeg geen medicijnen meer en durf het leven weer aan!
Ik mag rustig zeggen dat ik dit te danken heb aan de homeopatische behandeling van dhr. Peter van Hoeve.
Okee, het was best even zoeken en ik ben er nog niet, maar ik ben er zo blij mee!

Dinie Vaags-van Dijk.

Lupus

Nadat bij mij in 2014 lupus werd gediagnosticeerd ging ik de reguliere zorg in. De lupus uitte zich bij mij via de huid en ik had rode vurige plekken over mijn hele lichaam die erg jeukte. Tussen de bezoeken aan de dermatologen in Apeldoorn en Nijmegen in kwam ik, halverwege 2015, bij Peter van Hoeve terecht. Ik koos hiervoor omdat de reguliere zalven en medicijnen niet hielpen.

Wat een verademing! Na alle onderliggende trauma’s aangepakt te hebben met homeopatische tabletten, wat vakkundig uitgetest werd, ben ik nu al maanden klachtenvrij. Ik voel me een heel ander mens. De integriteit van Peter maakt dat je je veilig en gehoord voelt.

K.H.v.B

Fietstrauma, bont en blauw

Bij een Bike, Beer en BBQ feestje (start Giro) kwam ik in gesprek met Peter van Hoeve. Een jaar daarvoor was ik met de fiets namelijk aangereden en ben achterover op mijn onderrug gevallen. Heb daar een flink trauma aan de onder rug en inwendig aan de achterkant van mijn bekken aan overgehouden. Dat gaf mij constant het schrijnende gevoel van binnen. Daar de reguliere geneeskunde niets meer voor mij kon betekenen want het moet zijn tijd hebben om te genezen. Dus ik vertel dit hele verhaal aan Peter zonder dat ik ook maar wist dat hij Homeopathisch arts was/is. Op het moment dat ik mijn verhaal doe zie ik aan Peter dat bij hem alle radertjes aan werk zijn. Dus verteld Peter mij dat hij Homeopathisch arts is en dat er  in de homeopathie wel iets is wat mij eventueel kan helpen bij het genezing proces. Nou daar voelde ik wel wat voor, ook omdat ik wel open sta voor homeopathie. En ik onderbewust toch wel geloof in de alternatieve genees wijze. Want zoals het toen ging was ook niet leuk. Dus schrijft Peter het medicijn Symphytum voor. Na ongeveer veertien dagen weinig tot geen verbetering vernomen. In overleg met Peter, hij is toen naar een zwaarder medicijn over gegaan. Kreeg toen het medicijn Kalium Phosphoricum en dit middel heeft zeker meegeholpen aan het genezing proces. Want na een dag of vijf begon het schrijnende gevoel te verminderen. Wat inhield dat ik van actief zitten ook zo af en toe naar passief zitten kon gaan. Lekker hangen op de bank dus. Ook kon ik ook weer verder met mijn hobby op de  racefiets. Heb in juni ook meegedaan aan een fiets challence om de Stelvio te beklimmen op de fiets. Het is mij ook uiteindelijk ook gelukt. Dit is mede mogelijk geworden door de homeopathische medicijnen en mijn dank ook aan Homeopathisch arts Peter van Hoeve.

René Veenman.