Mevrouw van der Wal van 58 jaar komt op consult in verband met borstkanker. De kanker was zes jaar eerder ontdekt. Zij  heeft een operatie ondergaan waarbij een deel van de borst  is verwijderd. Daarna  heeft zij chemotherapie, bestraling en een hormoontherapie gehad. Het bleef vijf jaar rustig, waarna uitzaaiingen in de lever  worden geconstateerd. Wederom onderging ze chemotherapie en hormoontherapie. Een jaar later  worden weer uitzaaiingen in de lever gevonden. Ze kreeg nieuwe middelen (Taxol en Herseptin) om de kanker te bestrijden.

In de periode  na het eerste consult  krijgt ze ook nog Iscador. Haar huidige klachten zijn pijn in de rug en ernstige moeheid. Ze kan niet meer vooruit komen. Ze is rustig van aard en snel geëmotioneerd. Ze is een doorzetter en kan moeilijk nee zeggen. Ze komt met de vraag of er iets aan de bijwerkingen gedaan kan worden.

Gezien haar verhaal krijgt ze Sepia 200K en Carcinosinum 200K, elk om de week. Een maand later komt ze terug met het verhaal dat ze een longontsteking heeft gehad. Ondanks de longontsteking gaat het beter met haar.

De rugpijnen zijn verdwenen. De eetlust is beter geworden en ze heeft meer energie. Ze slaapt ook beter.

We gaan met de methode door.

Weer een maand later gaat het een stuk beter. Met het middel Herseptin  is ze gestopt. Ze kan meer doen en gaat weer meer het huis uit.

De maand erop krijgt mevrouw Van der Wal  huiduitslag met grote blaren met bruinig vocht. Hiervoor krijgt ze naast de Sepia en Carcinosinum het geneesmiddel Rhus toxicodendron D6, 3 maal daags één korrel.

Weer een maand later komt ze terug. Ze vertelt dat het zo goed met haar gaat en dat ze met alle medicijnen is gestopt inclusief de homeopathische geneesmiddelen. Ze voelt zich duidelijk beter en wil niets meer nemen.

Uit dit verhaal blijkt dat de kwaliteit van leven met homeopathische geneesmiddelen goed te verbeteren is, zelfs bij ernstige ziekten als kanker.