Het twee jaar oude teefje Biba is erg klein voor het ras, al vanaf de geboorte. Ze had als pup een prachtige vacht en moest elke week gekamd worden. Maar nu heeft ze een koperkleurige ‘oude puppy vacht’ en geen ondervacht meer. Eén plek heeft ze kapotgebeten, op die plek kwam prachtig zwart haar terwijl ze eigenlijk bruin is. Op de poten is de vacht goed. Op het lijf heeft ze een slechte stroachtige vacht, het haar ziet eruit alsof het verbrand is, heel stug en verkleurd.

De reguliere dierenarts heeft geconstateerd dat ze geen schimmel heeft en dat de schildklier goed werkt. Hypoallergeen voer wil ze niet eten.

Het lijkt of de puppyvacht nooit goed gewisseld is naar de volwassen vacht.

De hond kan goed overweg met de andere honden in de groep. Ze domineert over de moeder, is erg slim en gedraagt zich grappig. Ze is erg actief, vecht niet maar imponeert wel. Ze is het ‘kindermeisje’ voor de pups nu, hierdoor stijgt ze in de rangorde.

Ze houdt van zonnen maar zoekt niet speciaal de warmte. De eetlust is wisselend. Biba eet samen met haar moeder. Ze drinkt normaal. Haar gedrag in huis is rustig, ze blaft niet. Ze trekt veel met de moeder op en kan ook goed alleen zijn.

Ze krijgt Sulphur C30, één maal daags gedurende een week.

Na een week zegt de eigenaresse dat ze weinig gemerkt heeft van het middel. Op de tweede dag heeft Biba veel achter haar eigen staart aangerend maar dat heeft ze wel vaker gedaan.

De vacht is onveranderd. Deze week heeft ze erg goed gegeten maar ook dat doet ze wel vaker.

Omdat een dier meestal veel duidelijker op een middel reageert als het aanslaat krijgt Biba direct een ander middel. Ze krijgt nu Thuja C200.


Na tien dagen belt de eigenaresse op.

De haren beginnen te groeien, op de zijkant van de nek en op de kale plek op de poot. Op die plek zaten wondjes en een bult. Die verdwijnen nu. Ook op de borst beginnen de haren te groeien, het lijkt of de hond zwarter wordt over het hele lijf. Verder is haar gedrag normaal en de eetlust is goed.

Na vier weken kan Biba op de foto: ze ziet er weer prachtig uit!