Deze cursus gaat dit jaar (2017) niet door; volgend jaar vast wel weer. U kunt u nu al aanmelden.

Ook dit voorjaar geven Michel de Sonnaville en Peter van Hoeve een cursus van drie avonden over homeopathie en homeopathische middelen voor de huisapotheek in Centaurea. Het blijkt dat homeopathisch middelen in acute gevallen heel goed en snel werken. De cursisten van de afgelopen jaren passen de middelen vaak met succes toe.

De onderwerpen zijn: wat is homeopathie, wat kan een homeopathisch arts voor u doen en wat kunt u zelf oplossen?

Dit jaar is de cursus gepland op woensdagavonden: 15 en 29 maart en 19 april, van 19.30 tot 21.30 uur. Op alle avonden komen de principes van de homeopathie aan bod (het verdunnen, bepalen van het juiste middel, hoe het middel in nemen). Daarnaast wordt er elke avond een aantal onderwerpen behandeld, zoals verwondingen, acute zorgen, verdriet en schrik en de (lichamelijke) klachten die daarvan het gevolg kunnen zijn, buikklachten, koorts, heimwee en reisziekte. Ook komen allerlei onderwerpen die door de cursisten naar voren worden gebracht aan bod. Aan de hand van huiswerkopgaven kunt u thuis studeren. De ervaring is dat dit enthousiast gebeurt en ook dat in de loop van de cursus al homeopathische middelen met succes worden ingezet. Het blijkt dat de kosten voor de cursus zo zijn terugverdiend.

Kosten: € 50,- inclusief consumpties. (€ 10,- korting voor leden van de Vereniging Homeopathie www.kvhn.nl). Graag opgeven voor 7 maart a.s. via: info@centaurea.nl of 055-3574340 ma. t/m vr. 8.30-12.00 uur.

We bevelen aan om het boekje waar we mee werken en een doos met 36 homeopathisch middelen aan te schaffen, zodat u thuis al meteen aan de slag kunt gaan. De kosten hiervan zijn ongeveer € 70,–.

Michel de Sonnaville en Peter van Hoeve

 

Een mail van een cursist: 

Ha Peter!

Wat hebben ze thuis om mij en mijn korrels gelachen.

Meerdere keren heb ik nu de vraag gehad om een korreltje. De Baptisia heeft indruk gemaakt ?.

Een ander klimaat blijkt toch een aanslag op je lichaam te kunnen zijn: keelpijn en hoesten – Nux Vomica (inmiddels over ?). En een verstuikte enkel verlicht met rhus tox.  Leo heeft nu (volgens mij) na een trekking, de druppel?, een tendinitis. Naast de ibuprofen drinkt hij trouw zijn Ruta-oplossing ?.

Kortom: jullie cursus werpt z’n vruchten af en wie weet zijn er weer wat mensen overtuigd van de werking van de homeopathie ?.

Groeten, Wilma