Ook dierenkinderen hebben problemen!

Net als mensenkinderen kunnen ook dieren problemen of ziektes hebben als ze klein zijn. Soms wordt dit door onszelf onbedoeld veroorzaakt. Een jong dier wordt de eerste tijd door de moeder verzorgd en opgevoed. Op een gegeven moment wordt het dier gespeend, d.w.z. bij de moeder weggehaald en vaak gaat zo’n pup of kitten dan naar het nieuwe baasje.

De vraag is, wat de beste leeftijd hiervoor is. Kittens gaan vaak op 7-8 weken naar hun nieuwe baasje, maar raskatten blijven tot 13 weken bij de moeder. Pups mogen vaak op 8 weken weg, omdat tussen de 8 en 14 weken de sterkste socialisatieperiode is: dan kunnen ze het makkelijkst nieuwe indrukken opnemen en verwerken, en het kan handig zijn, dat ze dat in hun nieuwe omgeving doen.

Toch merk je, dat een aantal pups en kittens vervolgens geen goede ontwikkeling doormaken: ze blijven angstig, hebben geen stabiel karakter of weten niet hoe ze zich moeten gedragen. Er is lang gedacht, dat zodra de moedermelk in kwaliteit afnam, het jong dan wel bij de moeder weg kon: na een onderzoek, waaruit bleek dat na de 4 maanden de kwaliteit van de merriemelk minder werd, werd besloten, dat het paardenveulen “dus “ wel gespeend kon worden.

Veel dieren die met gedragsproblemen in onze praktijk komen, blijken (veel) te vroeg bij hun moeder weggehaald te zijn. met alle gevolgen van dien: raar hondengedrag, agressieve katten of contactgestoorde paarden, we komen ze regelmatig tegen in de praktijk. Gelukkig zijn heel veel van deze dieren prima te helpen met een homeopathische behandeling, waardoor ze weer gezellige metgezellen worden.

Een mooi voorbeeld is de 4 jarige kat “Draak”. Het is een hele lieve kat, maar soms kan hij ook aanvallen. Hij houdt niet van visite, die vliegt hij aan en jaagt ze het huis uit. Mensen moeten van tevoren bellen als ze langs willen komen, dan kan Draak op tijd opgesloten worden. Als hij boos op zijn vrouwtje is, dan mept hij de glazen uit de kast. Maar is hij boos op zijn baas, dan zet hij zijn nagels in de muziekinstallatie. Het blijkt, dat hij gevonden is zonder moeder, hij had zijn oogjes nog dicht hij is met de fles grootgebracht, en heeft dus nooit een fatsoenlijke “kattenopvoeding” gehad… Hij krijgt een homeopathisch middel, gemaakt van kattenmelk. Hierna ontspant hij zichtbaar. Hij wordt veel gezeglijker en visite kan weer langskomen zonder afspraak!

Honden, katten, paarden: ze hebben vaak een probleem met te vroeg bij de moeder weggehaald worden, maar ze uiten het op verschillende manieren.

Wilt u weten hoe? Kom dan 19 mei van 19.30 tot 21.30 uur naar de praktijk voor de lezing!

Toegift, een ondeugende kat: https://www.youtube.com/watch?v=UoUEQYjYgf4