De extreem hoge temperaturen waar we in Nederland momenteel mee te maken hebben kunnen voor dieren schadelijk zijn. Hieronder volgen een aantal tips met betrekking tot hoe hiermee om te gaan, qua Carnibest rauwvleesvoeding en voorzorgsmaatregelen in het algemeen. We hopen hiermee ons steentje bij te dragen aan het welzijn van dieren.

 

Carnibest:

Bij deze temperaturen:

–     De vleesvoeding te allen tijde in de koelkast te laten ontdooien.

–     Ingevroren vlees dient altijd langzaam te ontdooien. Men kan de worst het beste in een plastic bak leggen, de verpakking al enigszins of geheel opensnijden en dan het ontdooiproces op gang laten komen.

–     Nadat het voer ontdooit is kan het nog 2 dagen gebruikt worden. Al die tijd dient het in de koelkast bewaard te blijven.

–     Na de aankoop van het voer, direct naar huis rijden en het voer in de vriezer plaatsen. Alleen op die manier kunnen wij garanderen dat de voeding 100% perfect is van kwaliteit.

–     Het beste is dat men het voer in een koeltas / koelbox plaatst in de auto, of de plastic tas wikkelt in bijv. een deken of ander isolerend materiaal.

 

Warmtetips:

Hieronder volgen de belangrijkste:

– Laat dieren zoveel mogelijk binnen verblijven op een koele plaats en op een koele vloer. Dieren zweten via hun  voetzolen en raken warmte kwijt via hun tong.

– Zet een ventilator neer zodat er genoeg luchtverplaatsing is. Is er een ruimte met airco, dan doet u uw huisdier een plezier om hem of haar daar te laten verblijven.

– Zorg constant voor vers en koel drinkwater.

– Ga het liefst ’s morgens vroeg lopen met uw hond en ’s avonds laat. Tussendoor alleen op schaduwrijke plaatsen en zo kort mogelijk. Uw hond zal zich overdag rustig houden.

– Voor voeding geldt dit ook; vaak eten dieren met deze temperaturen het liefst ’s avonds, als de temperatuur wat gedaald is, hun grootste portie voer. ’s Morgens vroeg dus een portie  voer geven en tussendoor een klein beetje koel vlees is een goede tip. En later op de avond een groter portie vleesvoer. Normaal raden we aan om het voer op kamertemperatuur te serveren, doch met deze temperaturen dient u het voer niet op kamertemperatuur te laten komen. 5 minuten van te voren uit de koelkast halen, in de voerbak scheppen, even afdekken met plastic folie en dan serveren is voldoende. Dieren waarderen een koele maaltijd nu meer. Voor pups en kittens blijft het advies gelden wat op de verpakking staat. Even overgieten met kokend water. Tevens geldt dit voor dieren die voor het eerst kennis maken met rauw vlees (Carnibest).

– Hoogstwaarschijnlijk ten overvloede: Laat een dier niet achter in de auto. Ook niet voor bijv. slechts 2 minuten. Dat kan al fataal zijn. Dit geldt uiteraard ook voor het naast de fiets laten lopen.

– Er zijn speciale koelmatjes en bandana’s te koop voor honden. Er zijn ook katten die graag op zo’n matje gaan liggen om hun warmte kwijt te raken.

 

Op de website van de Dierenbescherming staan nog meer tips: https://www.dierenbescherming.nl/wat-kan-jij-doen/wat-kan-ik-doen/zorgen-voor-in-het-wild-levende-dieren/zomertips

 

Sterkte met de warmte iedereen…!