Een midweek in Gizeh

Dinsdagavond. Vandaag hebben we Sakkara bezocht. Het museum van Imhotep, de beroemde arts/architect, de trappiramide van Djoser en de piramides van Unas en Teti. Het wonderbaarlijke Serapium, waar 24 tombes staan waar de mummies van dec Apis Stieren zijn gevonden. Tombes van elk tussen de70 en 100 ton rood graniet. Volgens Kryon gemaakt door buitenaardse wezens. Bij de piramides en bij het Serapium channelingen van Kryon. Morgen om 4 uur op. Nu zit ik in m’n eentje, de rest van de groep slaapt, op het terras van het hotel op 400 meter afstand van de grote piramide. Het silhouet is nauwelijks zichtbaar tegen de donkere avondhemel. Een Sakkara Gold voor me en naast me zet een orkestje een slowfox in. Het leven lijkt niet beter te kunnen.

Om half zes zijn we in de Grote Piramide van Gizeh. Een privé bezoek. Alleen onze club. In groepen van 30. De kaarten voor een bezoek aan de Grote Piramide zijn sowieso beperkt, en wij hebben het privilege om er met een kleine club te zijn. Door de nauwe ingang komen we in de grote galerij, stijl omhoog, in de Koningskamer. De geluidskamer. In oude geschriften is te lezen dat de Grote Piramide van ver is te horen. Dan moet door de lage toon zijn. Zodra we in de Koningskamer zijn ‘testen’ we het geluid, de trilling. We maken zelf een lage toon. De resonantie is weldadig en heftig. Ik wil en zal in het midden van de Koningskamer zitten, daar is de trillen het meest intens en het meest helend. Een gevoel van diep durend geluk. In de Koningskamer een channeling. We zijn er ruim een uur.

De sfinx is volgens Kryon veel ouder dan de piramides, zeker 30.000 jaar. De piramides zo,n 12.000 jaar. Niet volgens de Egyptologen, maar we volgens de vrijere denkers die minder vast zitten in officiële leer.

Ik heb een paar dagen deelgenomen  aan een groep, rondom Lee Carrol, die Kryon channeld. Een wisselende groep van 90 personen die een reis maakt vanaf de Sinaï, Gizeh en dan een Nijlreis van een paar weken. Een deel heeft een nachtelijke tocht gemaakt de berg Horeb op. De berg waar De Schepper de 10 woorden aan Mozes heeft gegeven. Eerst 1,5 uur per kameel, daarna 6 uur te voet, om met zonsopkomst op de top te zijn. 23 nationaliteiten zijn hier. Sindre, een woeste werker op boorplatvormen  uit Noorwegen, Jessica, ingenieur bij GM uit Detroit, Paul, boer uit Nebraska, Nancy uit Salt Lake City, Harold, 83, uit North Carolina, die met zijn oversized orthopedische schoenen en twee steunstokken het voor elkaar krijgt de Koningskamer te bereiken, Nieuwzeeland, Australië, Duitsland, Denemarken, Luxemburg, Zuid-Afrika…..    We hebben elkaar nooit gezien, nooit gesproken, nooit geschreven; we herkennen elkaar, we spreken dezelfde taal.

Gisteravond weer thuis gekomen, wat een ervaring, intens gelukkig; wat een privilege dit mee te maken.

Peter van Hoeve, 13 april 2019