Pesten en gepest worden

Jongen die gepest wordt

Gepest worden in de eerste klas van de middelbare school is niet leuk en kan ook lichamelijke klachten geven. Dit gebeurde bij Timo, 13 jaar oud met een eczeem aan zijn handpalmen en voetzolen. Dit barstte open en was ook pijnlijk. Er waren een paar jongens in de klas die hem stiekem pestten met zijn accent.

Hij kwam bij mij en kon heel goed vertellen wat er gebeurde en hoe hij zich eronder voelde. Het was een heel intelligente jongen. Met het middel Lycopodium clavatum 200K verdween zijn eczeem binnen een week én er gebeurde iets op school wat hij anders nooit deed. Hij zei die jongens fors de waarheid en wat dit pestten met hem deed en dat hij dat niet wilde. Eén van de jongens antwoordde dat hij zich dat niet bewust was en dit ook niet zo bedoelde.

Zijn eczeem kwam later weer terug toen het pesten weer gebeurde en we hebben de Lycopodium herhaald, met vermindering van zijn eczeem, wat dit keer niet helemaal wegtrok en zijn moeder is ook aan de slag gegaan met zijn dieet.

Deze situatie geeft aan hoe lichaam en emoties op elkaar inwerken en er zijn vaak meerdere factoren die op elkaar inwerken.

Jos Nieuwendijk
homeopatisch arts

Jongen met pesterig gedrag, is angstig als hij alleen is

Jean van zeven jaar oud komt voor onrustig gedrag. Hij is erg houterig in zijn bewegingen en is angstig. Hij is bang voor monsters als hij alleen in de kamer is en bang om door insecten aangevallen te worden. Hij kan andere kinderen erg plagen en hij peutert veel in zijn neus, wat weer bloedneuzen geeft.

Eerst krijgt hij Arum triphyllum LM6, echter zonder resultaat. Daarna krijgt hij Cina LM6 waarbij eerst een verergering optreedt met hoesten en griep. Daarna verbetert zijn gedrag duidelijk. Hij word rustiger, plaagt minder en kan zich beter inzetten op school.

Ed Brink
Homeopathisch arts/bioresonantie

Door |2019-08-25T22:22:56+01:00januari 20th, 2016|Nieuws|0 Reacties

Geef een reactie