Imagine van John Lennon staat dit jaar 1e in de Top 2000. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanslagen in Parijs. Nog dezelfde avond staat er op de stoep voor Bataclan een piano en wordt IMAGINE gespeeld. Een lied van hoop dat mensen verbindt. Dit aan het eind van een heftig jaar.
Niet te vergelijken met de wereldgebeurtenissen is het ook voor ons een heftig jaar geweest. Maar ook een jaar met een positieve wending. Veel eerder dan verwacht (we hoeven niet eerst langs de Europese rechter, wat vijf jaar zou duren), is de regering (minister Schippers) terechtgewezen, en zijn de complementair werkend artsen, net als alle artsen in Nederland, weer vrijgesteld van BTW. Dit is een heel belangrijke stap en geeft ons een sterkere positie om, in 2018, onze (BIG)registratie als arts te behouden. De uitspraak van de rechter dat ons homeopathisch werk artsenwerk is, gewoon omdat we arts zijn, is een grote steun in de rug.
Er staan grote veranderingen voor de deur. Stel je voor, verbeeld je. We hebben in 1989 gezien hoe plotseling de “muur” is gevallen, en dit jaar hoe Europa door vluchtelingen overspoeld is. Het kan ineens zover zijn.
In Nederland zijn 8000 basisartsen zonder carrièreperspectief. Het moet toch mogelijk zijn dat er enkele honderden voor het prachtige homeopathische vak (e.d.) kiest, om op een andere manier mensen te dienen.
Alle zieners die we spreken melden dat de complementaire geneeskunde de toekomst is. Verbeeld je; Imagine!

Wij wensen u fijne feestdagen en 2016 vol verbeelding.

Team Centaurea.