Sportblessures behandelen met homeopathie

Deze avond is verplaatst naar 20 mei.

Zoals elk jaar is de week van 10 tot en met 16 april de Internationale Week van de Homeopathie.

Dit jaar is het thema: Sportblessures behandelen met homeopathie. 

Maandagavond 20 mei a.s. van 19.30 – 21.30 uur geven de artsen van Centaurea hierover een lezing

De toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur zijn wij aanwezig om u te ontvangen.

Wilt u uw komst aanmelden via info@centaurea.nl of bellen 055-3574340 (tussen 8.30 en 12.00 uur op werkdagen?

Deze avond is voorals bedoeld voor sporters en medische begeleiders van sporters maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

We zijn benieuwd naar uw vragen en naar uw ervaringen.

 

In Nederland lijkt homeopathie, in tegenstelling tot osteopathie, nog geen duidelijke plaats te hebben bij de behandeling van sportblessures.

In het buitenland is dat anders.

In 2008 al schreef het blad Der Spiegel: Voetballers gebruiken ook alternatieve geneesmiddelen om zo snel mogelijk weer op de been te komen, benen die miljoenen waard zijn. Uit een enquête onder artsen van de Bundesligaclubs bleek dat 92 procent de spelers homeopathisch behandelt, waaronder sterren van het Duitse team.

Enkele citaten:

  1. Dr. Billigmann, zelf teamarts bij de tweede divisieclub Koblenz, noemt verschillende redenen dat zoveel artsen hun spelers behandelen met homeopathie: “De behandelingssuccessen zijn indrukwekkend, homeopathische middelen hebben vrijwel geen bijwerkingen en ook bij doping staan we aan de veilige kant.”
  2. De meeste collega’s van Billigmann (92 procent) maken in eerste instantie gebruik van conventionele geneesmiddelen, zoals ibuprofen of diclofenac, voor de behandeling van verwondingen. Het gebruik van homeopathische middelen volgt in dit toepassingsgebied met 76 procent. Over het algemeen gebruikt echter 92 procent van de teamartsen bij de behandeling van professionals – inclusief infecties en revalidatie – homeopathische geneesmiddelen.

 

 

 

Begin juli 2016 trok Usain Bolt zich terug uit olympische trials met een hamstringblessure. Hij ging onmiddellijk naar Duitsland voor homeopathische medische behandeling. Hij herstelde zo snel  door deze homeopathische behandeling dat hij slechts een maand later meedeed aan de Olympische spelen in Rio en driemaal goud won!

Bolt is geboren met een scoliose waardoor hij heel gevoelig is voor rugblessures. Hij is al vanaf zijn 16e patiënt van de beroemde Dr. Müller Wohlfahrt, orthopeed en sportarts van Bayern München. Müller-Wohlfahrt is beroemd om zijn holistische benadering.

 

Team Centaurea

http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/homoeopathie-und-fussball-em-profis-setzen-auf-sanfte-medizin-a-556276.html

https://www.nvkh.nl/nieuws/duitse-voetballers-omarmen-homeopathie

https://homeopathyresource.wordpress.com/tag/usain-bolt-homeopathy/