Lezing Neuro Emotionele Integratie, NEI®

is wegens persoonlijke omstandigheden van Jos Nieuwendijk verplaatst naar voorjaar 2020

 

20 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met NEI ® in een emotioneel verwarrende tijd van mijn leven en dit heeft mij goed geholpen en veel duidelijkheid gegeven.

NEI® is een mooie methode om onbewuste invloeden op je leven en je gezondheid te vinden en deze invloeden ook tot rust te brengen, waarna je leven emotioneel minder turbulent is. Óf je begrijpt van emoties in specifieke situaties de onderliggende redenen veel beter, en dan accepteer je deze emoties meer en dan ben je hier ook sneller uit.

NEI® is ontwikkeld door arts Roy Martina vanuit een combinatie van technieken, oa. acupunctuur, kinesiologie en NLP die hij bestudeerde. Hij zegt: “NEI gaat uit van de gedachte dat gedrag ontstaat door onbewuste mechanismen. Ons onbewuste probeert ons te beschermen tegen zaken die het ziet als gevaarlijk. Door deze zaken niet meer als gevaarlijk te zien kunnen we ons gedrag permanent veranderen”. Vanuit de Chinese elementenleer onderzocht hij welke organen er in een situatie verzwakten en welke emoties hierbij hoorden. Hiernaast gebruikte hij van een relatie therapeute de 12 basis behoeften die een mens nodig heeft en die allen onder de paraplu van ”liefde” vallen, en waarvan je in één situatie je een specifieke basisbehoefte tekort voelde komen. Bijvoorbeeld zorg of vertrouwen.

Na de opleiding tot NEI-therapeut, gebruik ik deze methode regelmatig in mijn praktijk als mensen met lichamelijke of emotionele klachten vast lopen. Of als ze willen weten welke onbewuste mechanismen of emoties hun klachten of problemen vasthouden. Of waarom men geblokkeerd raakt en bevriest als het ware of juist veel té emotioneel raakt in sommige situaties.

Bijvoorbeeld een vrouw die veel gedoe had met haar oudere moeder en dan snel ruzie met haar kreeg, wat ze helemaal niet wilde in de wekelijkse bezoekjes. Ze voelde zich dan boos en verdrietig. Na de integratie van emoties van boosheid dat haar moeder nooit aandacht had voor haar gevoel en emoties en, wat al op haar 4e jaar was ontstaan en was vast gaan zitten, kon ze bij een bezoek veel rustiger blijven en kéék ze er bijna naar, zonder boos te worden. Dit scheelde haar heel veel energieverlies.

Voor meer voorbeelden en uitleg bent U van harte welkom op 30 oktober 19.30 in Centaurea.

Jos Nieuwendijk, arts voor algemene en integrale geneeskunde, werkzaam in Centaurea

 

Woensdag 30 oktober 2019, 19.30 – 21.30 uur, vanaf 19.00 uur zijn we aanwezig om u te ontvangen.

Centaurea, Orderparkweg 5, 7312EN Apeldoorn

aanmelden via info@centaurea.nl of 055-3574340, de toegang is gratis;

een bijdrage in de kosten is welkom