Ria heeft eczeem, met name in de knieholten. Het is vochtig en bloederig, met kloven. Ze heeft er vooral ’s nachts last van, de warmte maakt de jeuk erger. De jeuk wordt ook erger als de huid nat wordt. De huid is wat gevoelig. Zo heeft ze een rode ring rond de anus en de huid in de schaamstreek is rood ten gevolge van wat vaginale afscheiding, waarschijnlijk door een schimmelinfectie. Ze kan niet goed tegen suiker en melk: het eczeem wordt dan erger.

Ria is volgens haar moeder een vrolijk en vrij rustig kind: open en makkelijk. Ze is niet angstig, maar donker is wat eng voor haar. Ze is heel netjes en heeft een hekel aan vuile handen. Ze heeft een ochtendhumeur dat verbetert na het eten. Eten gaat niet altijd even goed, ze heeft een hekel aan groenten (maar is wel dol op bietjes), warm eten en drinken.

Ze is snel wagenziek: ze gaat dan hoesten en eventueel overgeven. Ze heeft her en der wratjes gehad, vooral in het gezicht. Ze transpireert alleen in haar slaap, voornamelijk op het hoofd bij de haargrens.

Ze krijgt het middel Sulphur 200K. Binnen 3 maanden is het eczeem vrijwel weg, wel reageert het eczeem nog wat op suiker. Haar ochtendhumeur is verbeterd. Het gaat goed met Ria. Na nog eens drie maanden spreek ik haar moeder. Het gaat echt goed met haar dochter. Het eczeem is weg, er is geen jeuk meer, er zijn geen littekens gekomen, ze heeft geen last meer van schimmelinfecties, ze is niet meer verkouden, probeert meer dingen met eten, heeft een echte groeispurt, durft meer en is stoerder geworden. Ze is duidelijker en plooibaarder tegelijk.