Meneer Pietersen 40 jaar  komt met een voortdurend dichtzittende neus. Voorheen heeft hij meermalen longontstekingen gehad en terugkerende bronchitisklachten. Hij heeft al een keer zijn neuspoliepen laten verwijderen.

Hij is altijd moe. Als kind had hij zonneallergie. Hij heeft weinig dorst, een goede eetlust en is erg kouwelijk. Hij vindt het erg moeilijk om iets af te maken. Hij kan goed aan een project beginnen, maar bij het afmaken komt hij altijd in de problemen. Hij maakte allerlei films. Hij kan er makkelijk mee starten, ideeën verzinnen was geen probleem. Maar bij het afmaken van de film ontstaat het probleem. Hij is dan al weer met  de volgende bezig. Hij kan verward zijn en heeft een slechte concentratie. Op school heeft hij zeer veel gemist vanwege de astma in zijn jeugd.

Hij krijgt diverse homeopathische geneesmiddelen zonder succes totdat hij het homeopathische geneesmiddel Vanadium 200K krijgt. Hierop voelt hij een groot verschil. Zijn  concentratie verbetert, hij krijgt meer energie en wordt meer open naar anderen toe. Hij voelt zich compleet veranderd. Hij kan beter besluiten nemen en iets afmaken wat voorheen zoveel problemen gaf. Hij is meer zelfverzekerd en de astma blijft weg. Ook al wisselt  aanvankelijk de mate van verbetering, in zijn geheel blijft alles beter gaan dan voorheen.