Haptotherapie

Bij haptotherapie gaat het vooral om “ervaren”. Het voordeel van ervaren is dat je het niet fout kunt doen. Je zult ervaren hoe jij het “altijd” doet. Dat is waarschijnlijk de manier waar jij het beste in bent/was en wat waarschijnlijk ook je valkuil is. Daarnaast gaan we op zoek naar hoe vrij je bent om andere manieren van doen te ontdekken.

Wat voel je nu?

Haptonomie gaat over voelen. Eigenlijk over de balans tussen voelen en denken, maar we zijn vaak zo getraind in denken dat we al gauw denken dat we iets voelen. En dan wordt het ingewikkeld. Terwijl het goede nieuws is dat voelen heel simpel is. De stoel waar je op zit kun je voelen, dat gaat over voelen. Zodra “voelen” verwarrend of ingewikkeld wordt gaat het niet meer over voelen, is het niet meer interessant. Dat simpele voelen kan iedereen terugvinden / herkennen. Om van daaruit langzaam weer te gaan herkennen wat wezenlijk goed voelt voor je en wat niet. Om jezelf te gaan herkennen en waarderen.

Kinderen.

Een kind leert door te spelen en onderzoeken. Als een kind door welke oorzaak dan ook te vaak belemmerd wordt kan het onvrij worden. Het trekt zich terug daar waar het juist het contact nodig heeft voor zijn ontwikkeling. Het mooie van kinderen is dat zodra het weer het contact als goed herkent, dat het zich weer vrij gaat bewegen en zijn eigen ontwikkeling weer oppakt.

Peter Leest

Na tien jaar aan de Anklaarseweg praktijk gehouden te hebben ben ik afgelopen herfst met mijn praktijk voor (kinder-)haptotherapie overgegaan naar Centaurea. Opvallend vind ik hier de prettige sfeer van de wachtruimte en de mensen, ik kom hier graag. Naast mijn eigen praktijk werk ik als haptotherapeut in loondienst bij ’s Heeren Loo met mensen met een verstandelijke handicap, ben ik partner en vader van onze drie heerlijke pubers, hou ik van sport, natuur en vooral ook heel veel van mensen.