Enige tips voor de feestdagen.

Voorkomen is beter dan genezen, dus….wees voorzichtig met vuurwerk, drank en eten.

Mocht u toch een keer uit de bocht gevlogen zijn, dan volgen hier enige nuttige homeopathische tips.

Verbranding:

Verbranding onder WARM water houden, of vlakbij het vuur. Zo warm, dat uw niet-verbrande huid het nog goed verdragen kan. De pijn wordt eerst erger, daarna neemt de pijn geleidelijk af, en je hebt veel minder napijn en blaren. Als homeopathisch middel is de eerste keus Cantharis. Overheerst zwelling, dan kan ook Apis genomen worden. Bij eerste graadsverbrandingen kan ook Urtica urens genomen worden. Bij twijfel: overleg met uw homeopaath!

 

Te veel gedronken:

Een probaat middel is Nux vomica. Nog beter is het, om voordat u gaat drinken het al ter preventie in te nemen, de kater valt dan meestal mee ( het is natuurlijk geen uitnodiging om NOG meer te gaan drinken!). En natuurlijk is het altijd verstandig, om na elk glas alcohol een glas water te drinken. Dubbel doel: je drinkt minder snel en je verdunt de alcohol met water! Uit andere landen bereikt ons het bericht dat een pakje boter van te voren opeten, of een halve liter room opdrinken ook een beproefd middel zou zijn…

 

Te veel of fout gegeten:

Er zijn mensen die ziek worden van te rijk of te vet eten: Pulsatilla. Pulsatilla krijgt ook diarree van vet eten. Arsenicum kan genomen als iemand bedorven vlees heeft gegeten, Berberis en Copaiva zijn de belangrijkste middelen na het eten van bedorven vis. Nog slimmer is het natuurlijk om deze producten gewoon te laten staanJ

Lycopodium en Petroleum hebben last van “flatulent” voedsel- en hun omgeving vervolgens natuurlijk ook….

 

Wij wensen u hele gezellige en gezonde feestdagen, en we wensen u een gezond en inspirerend 2012!

 

En misschien nog het recept van Whiskey met eend?

 

 

 

Week van de Chronisch Zieken (5 -12 november) groot succes

 

Als een sprankelende fontein is de idee ontstaan om een gebaar te maken naar de chronisch zieken. In plaats van de gebruikelijke lezing willen we voor deze mensen, die steeds voor meer kosten komen te staan, een tastbare handreiking doen. Elke (dieren)arts ven Centaurea zal een aantal gratis eerste consulten van anderhalf uur doen. Acht-en-twintig zijn er gepland (en dieren).

De enthousiaste redacteur van de Stentor plaatst een mooi artikel in de zaterdagkrant. De telefoon staat niet meer stil en op maandag om 12.00 uur zijn de 28 consulten vergeven. Dan blijkt dat in het weekend al veel mensen gemaild hebben. Uiteindelijk hebben 50 mensen een gratis eerste consult gekregen. En dieren?

De diversiteit aan ziekten is, als altijd bij ons, groot. Bijzonder en leuk is dat juist mensen zijn gekomen die de stap naar een homeopathisch arts anders niet zouden zetten. Mensen die het nauwelijks of niet kunnen betalen; mensen die van deze actie gebruik maken om te komen kijken wat homeopathie inhoudt, soms heel kritische mensen. Bijna iedereen heeft een afspraak gemaakt voor een volgend consult De eerste positieve resultaten zijn al gerapporteerd.

Voor onszelf is het heel mooi om te doen. We hebben ons in een soort flow gevoeld en met heel veel plezier gedaan.