Deze nieuwsbrief gaat over de volgende onderwerpen:

 

– Informatieavonden over bevorderen van gezondheid en welzijn

– Cursus EHBO met homeopathie

– Geneeskracht mini-enquête

– Lezingen van dierenarts Liesbeth Ellinger

 

 

Informatieavonden over bevorderen van gezondheid en welzijn

In 2014 zijn er bij Centaurea een aantal donderdagavonden rond het thema: Focus op gezondheid en welzijn; genieten van een gezonde leefstijl.

 

 

Op donderdag 13 februari is de 2e avond over bewegen, rust en meditatie

Bewegen is belangrijk. Is elke vorm van bewegen en elke inspanning even goed? Gunnen we onszelf voldoende rust? Deze avond stippen we het trainen aan, maar gaat vooral over rust en meditatie. In de meditatie ‘aanwezig zijn’ bij je gedachten en op die manier steeds meer bewust te zijn van alle gedachten die maar, vooral onbewust, door ons hoofd gaan. Door daarvan bewust te worden komt er geleidelijk aan meer rust. ‘Meditatie in beweging’ met Chi Neng Qigong, door Peter van Hoeve en meditatie met een klankschalenconcert, verzorgt door Ed Brink. Vanaf 19.00 uur zijn er filmpjes over Qigong te zien. http://www.youtube.com/watch?v=1nYXZd6PMHA

Doet u makkelijk zittende kleding aan?

 

Wilt u zich voor deze avond aanmelden, dan kan dat op info@centaurea.nl. De toegang is gratis, een kleine bijdrage in de kosten is welkom.

Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, Centaurea, Orderparkweg 5, Apeldoorn.

Er is ruimte voor 20 mensen. Al veel mensen hebben zich aangemeld. Bij meer dan 20 aanmeldingen organiseren we nog een avond.
Op 16 januari was de eerste avond. Michel de Sonnaville vertelde een schokkend, maar ook inspirerend verhaal over de invloed van o.a. koolhydraten, vlees en vetten op onze gezondheid. Hoeveel gezondheid en hoeveel levensjaren met een gezond lichaam, door kleine veranderingen in ons voedingspatroon en leefstijl gewonnen kunnen worden. Samenvattend kun je zeggen dat ter preventie van vrijwel alle chronische ziekten (hart-en-vaatziekten, reuma, artrose, kanker, enz.), de volgende regels gelden: de basis van de maaltijden zijn groenten, fruit en peulvruchten. Melk moet niet en is vaak niet gezond. We overeten ons ook omdat we te vaak eten; vasten of af en toe heel weinig eten is goed. De makkelijkste manier om gezonder ouder te worden is af en toe een dag niet eten. Drie keer per week een handje gemengde noten eten is zeer gezond!
Begin met een kleine verandering en als die een plaats in je dagelijks patroon heeft gekregen, neem dan een volgende stap. En vooral ook: blijf genieten van eten en doe het in goed gezelschap.

De lezing van Michel werd begeleid door een heel humoristische film waarin de arts Michel Greger in een snel tempo de allernieuwste inzichten over het voetlicht brengt. Het is raadzaam de film een paar keer te bekijken; het tempo is hoog en bevat heel veel informatie: http://nutritionfacts.org/video/uprooting-the-leading-causes-of-death/ Op de site www.nutritionfacts.org zijn heel veel leuke korte filmpjes te vinden.
Over de lol en het nut van zelf je groenten kweken was er ook een bijdrage van Transition town en Transition tuin Apeldoorn.

 

 

Geneeskracht mini-enquête: het resultaat

Vorig jaar is er onder de patiënten van Centaurea een mini-enquête gehouden. Hierbij willen we iedereen die een formulier heeft ingevuld hartelijk bedanken!

De uitslag steunt ons werk: het merendeel van de patiënten zoekt en waardeert waar wij voor gaan: een toenemende integratie van regulier en alternatief: de integrale behandeling. Waarbij uiteraard homeopathie een belangrijk onderdeel is van de behandeling, én met resultaat.

 

Een aantal feiten:

– Voor de grote meerderheid is het belangrijk dat we arts zijn: 90% van de patiënten geeft dit aan.

– Ruim een kwart van de patiënten komt direct naar ons, zonder naar huisarts of specialist te gaan en zonder verwijzing.

– Het merendeel van onze patiënten komt met een chronische klacht (4/5de).

Dit zijn vaak patiënten die regulier vastlopen, ondanks eventuele specialistische behandeling: meer dan de helft van hen heeft geen enkele verbetering op een reguliere

behandeling.

– Met name voor deze mensen biedt een behandeling door een van de artsen van Centaurea perspectief: een ruime meerderheid (65%) vindt dat de behandeling goed

aanslaat, bij nog eens 15% is dat voldoende.

– Patiënten met een acuut probleem zijn ook tevreden.

– De ontvangst en begeleiding wordt sterk positief gewaardeerd.

– 90% van de patiënten komt voor een homeopathische behandeling, eventueel gecombineerd met NEI of bioresonantie.

 

Enkele opmerkingen in samenvatting:

– zeer positief: rust, aandacht en tijd

– prettig, goed gesteund voelen

– belangrijk en fijn dat naar het totaal, de hele mens (etc.) gekeken wordt

– niet alleen de klacht is verbeterd, meer zichzelf en sterker geworden

– minder klachten en minder chemische middelen nodig

– homeopathie en regulier vullen elkaar aan, horen beide in het basispakket,

patiënten moeten dat eisen

– snel en goed resultaat

– werkt waar regulier niet werkt

– hele familie maakt gebruik van homeopathie, ze worden allemaal oud

– natuurlijk

– goed bevallen, bijna alle klachten 100% genezen

– pas op voor dubbel bestellen van medicijnen (na een vergissing bij bestellen)

 

Onze conclusie is dat we met ons vak doorgaan zoals we bezig zijn. Daarbij voelen we ons gesteund door deze uitslag. Dit helpt ons om nog meer de publiciteit te zoeken. Niet alleen via de “oude media” zoals de krant, maar ook en juist via de “nieuwe media”. We zijn bezig met het ontwikkelen van plannen daarvoor. Binnenkort hoort u daar meer over.

 

 

Cursus EHBO met homeopathie, ‘eerste hulp in en om het huis’

Ook dit voorjaar geven we op Centaurea drie avonden over homeopathie en homeopathische middelen voor de huisapotheek. Het blijkt dat homeopathisch middelen in acute gevallen heel goed en snel werken. Zelf kunt u deze middelen ook vaak goed toepassen. Op verzoek van de cursisten van vorig jaar gaan we op herhaling. De onderwerpen zijn: wat is homeopathie, wat kan een homeopathisch arts voor u doen en wat kunt u zelf oplossen? De cursus is gepland op dinsdagavonden: 18 maart, 1 en 22 april. Op alle avonden komen de principes van de homeopathie aan bod (het verdunnen, bepalen van het juiste middel, hoe het middel in nemen). Daarnaast wordt er elke avond een aantal onderwerpen behandeld, zoals verwondingen, acute zorgen, verdriet en schrik en de (lichamelijke) klachten die daarvan het gevolg kunnen zijn, buikklachten, koorts, heimwee en reisziekte. Ook komen allerlei onderwerpen die door de cursisten naar voren worden gebracht aan bod. Aan de hand van huiswerkopgaven kunt u thuis studeren. De ervaring is dat dit enthousiast gebeurt en ook dat in de loop van de cursus al homeopathische middelen met succes worden ingezet. Het blijkt dat de kosten voor de cursus zo zijn terugverdiend. Kosten: € 45,- inclusief consumpties (€ 10,- korting voor leden van de Vereniging Homeopathie http://www.kvhn.nl/). Graag opgeven vóór 13 maart a.s. via: info@centaurea.nl of 055-3574340 ma. t/m do. 8.30-12.00 uur en 15.15-15.45 uur, vr. 8.30-12.00 uur.

 

 

Lezingen van dierenarts Liesbeth Ellinger

Op de Lelymare Academy in Lelystad geeft Liesbeth Ellinger twee lezingen over homeopathie en paarden. Hieronder staat de tekst zoals deze lezingen bij Lelymare worden aangekondigd.

Fenna Elzinga, internationaal bekend Westernruiter, heeft in Lelystad haar trainingscentrum, waar ze ook een opfok heeft voor jonge veelbelovende sportpaarden. Op de Lelymare Academy kunnen ruiters en paardeneigenaren lezingen & workshops volgen om zo hun kennis te verbreden en vaardigheden te verbeteren. Ze werken samen met verschillende professionals, zoals een sportpsycholoog, fysieke trainer, paardenfysiotherapeut, paardentandarts en dierenklinieken. Voor meer informatie en om u aan te melden ga dan naar: http://www.lelymarehorses.com/academy/.

 

 

Introductie Homeopathie bij paarden (door Liesbeth Ellinger) 26 februari 2014

Liesbeth Ellinger is homeopathisch dierenarts en heeft haar eigen praktijk ‘Centaurea’ in Apeldoorn. Homeopathie geniet een brede belangstelling bij paardeneigenaren en veel internetwinkels spelen hier handig op in. Toch heeft alles wat als “homeopathisch” verkocht wordt vaak weinig met homeopathie te maken. En dat is jammer, want met homeopathie is heel veel meer mogelijk wanneer het correct toegepast wordt.

Een homeopathische dierenarts heeft een heel eigen aanpak die wezenlijk verschilt van de behandeling van een reguliere collega. Deze avond is bedoeld om meer inzicht te krijgen in het wezen van de homeopathie. Met voorbeelden wordt getoond wat de mogelijkheden bij paarden zijn.

Principes van de homeopathie, homeopathische geneesmiddelbeelden, homeopathische potenties, dosering, snelheid van genezen, bijwerkingen, doping (?), wetenschappelijk onderzoek en uw vragen over homeopathie zullen aan de orde komen op deze avond. Tijd: 19.30 – 21.00 uur. Kosten: € 35,00 p.p. incl. BTW.

 

EHBO en homeopathie bij paarden (door Liesbeth Ellinger) 26 maart 2014

Liesbeth Ellinger is homeopathisch dierenarts en heeft haar eigen praktijk ‘Centaurea’ in Apeldoorn. Op 26 maart geeft ze een lezing over EHBO en homeopathie bij paarden.

Veel mensen hebben bij homeopathie het beeld dat het lang duurt voordat je effect ziet. Dit is echter een misverstand! Juist ook bij trauma en ongelukken kunnen homeopathische middelen zorgen voor een snel en blijvend herstel. Op deze avond behandelen we een aantal acute problemen bij paarden, en hoe je die zelf kan oplossen met behulp van homeopathie met behulp van homeopathie. Peesblessures, spierpijn, wonden maar ook enkele acute ziektes zoals acute hoefbevangenheid en koliek zullen besproken worden.

Het is belangrijk om de principes van de homeopathie te kennen voordat je ermee kan werken. Daarom is het noodzakelijk om ook de “introductie homeopathie” te volgen, voordat je homeopathische middelen zelf kan toepassen.

Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Kosten: € 35,00 p.p. incl. BTW.

 

Beide lezingen op 26 februari en 26 maart a.s. zijn te volgen voor € 65,00 p.p. incl. BTW.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief mail dan naar info@centaurea.nl. We zullen dan rechtstreeks aan u of in de volgende nieuwsbrief antwoorden.

Hartelijke groeten,

 

Het team van Centaurea
Homeopathisch artsen en -dierenarts

Orderparkweg 5
7312 EN Apeldoorn
tel: +31 (0)55-3574340
fax: +31 (0)55-3574341
e-mail: info@centaurea.nl
website: www.centaurea.nl