Mexicaanse griep, preventie en behandeling

 

Door het overlijden van twee baby’s aan de Mexicaanse griep is er veel onrust ontstaan. Vandaar dit bericht.

 

De verschijnselen van deze griep zijn de gewone griepverschijnselen: koorts, zwakte, zere keel, droge hoest, gewrichts- en spierpijn en hoofdpijn. Als complicatie komt longontsteking voor. Schrik niet van koorts: die maakt dat het afweersysteem actiever werkt. De meeste mensen zijn goed in staat om met hun eigen afweersysteem een griep te overwinnen, zo ook bij dit griepvirus. Dat is vorige winter al gebleken: het was een milde griep met minder sterfgevallen dan gemiddeld (vaak bleken dit mensen met een verminderde weerstand).

Met homeopathie kun je veel doen bij deze griep. Zowel preventief als wanneer iemand al griep heeft. Ter behandeling van deze griep zijn er specifieke homeopathische middelen die het zelfgenezend vermogen kunnen ondersteunen. Raadpleeg hiervoor een homeopathisch arts.

 

Homeopathische preventie

Raadpleeg een homeopathisch arts. Een homeopathisch arts kan u homeopathische middelen voorschrijven waarvan we de naam niet op de website kunnen vermelden. Het zijn middelen die in Nederland niet zijn geregistreerd omdat de dominante wetenschap vindt dat de werkzaamheid onvoldoende is aangetoond.

U kunt ook de gebruikelijke middelen van Vogel en VSM gebruiken.

 

Wat kunt u zelf doen?

Een belangrijke bescherming is met vertrouwen gezond leven. Naast natuurlijk de gewone hygiëne, handen wassen voor iets te eten met liefst natuurlijke zeep en een zakdoek voor de mond bij hoesten, snuiten in een papieren zakdoek die u daarna weggooit. En als u geen zakdoek heeft eventueel niezen of hoesten in de mouw/elleboogholte en daarna de handen/armen wassen.

 

Goede weerstand verzorgen

Een goede weerstand verkrijg je door gezond te leven: gevarieerd en vers eten, voldoende buiten komen voor direct zonlicht of innemen van vitamine D, geregeld bewegen en voldoende slapen. Tevens door het vermijden van (ongezonde) zaken zoals teveel stress, verstoringen van het slaapritme, intellectuele overbelasting, teveel koffie en alcohol en ongezonde voeding.

Tevens is het aan te bevelen preventief vitamine C verspreid over de dag in te nemen. Dit kan tot 6 gram per dag voor volwassenen. Vitamine C kan de kans op het krijgen van de griep aanzienlijk verminderen. Moeders die borstvoeding geven, kunnen hun baby beschermen door zelf veel vitamine C te slikken. Eventueel in overleg met uw arts.

Het geneesmiddel Sambucol of Sambuchol, een elixer die gemaakt wordt van de vlierbes, beschermt specifiek tegen virusinfecties in het algemeen, dus zeer waarschijnlijk ook tegen

dit virus. Dagelijks een dessertlepel van dit elixer is voldoende. Er zijn ook speciale kinderdoseringen te verkrijgen.

Wat te doen bij de eerste griepverschijnselen?

Zorg goed voor wat u nodig heeft: goede voeding, voldoende slaap en rust. Neem contact op met een homeopathisch arts of pas zelfhulpmiddelen toe:

Toepassing Nysileen

Voor volwassenen: bij de eerste verschijnselen elk uur één tablet (behalve als men slaapt). Gebruik maximaal 12 tabletten per dag. Als de klachten verminderen 3 maal daags 1 tablet innemen. Voor de kinderdosering kunt u de bijsluiter raadplegen.

 

Hebt u de indruk dat deze maatregelen niet of onvoldoende helpen, of maakt u zich zorgen: raadpleeg een homeopathisch arts!  (055-3574340 en buiten werktijden: 055-3574349).

 

Voor meer informatie: zie nieuwsbrief 17

 

Met vriendelijke groet,

Het team van Centaurea

 

Centaurea, centrum voor geneeswijzen
Homeopathisch artsen en -dierenarts

 

Orderparkweg 5
7312 EN Apeldoorn
tel: +31 (0)55-3574340
fax: +31 (0)55-3574341
e-mail: info@centaurea.nl
website: www.centaurea.nl