Deze nieuwsbrief gaat over de uitzending op Radio Voorst

 

 

Uitzending op Radio Voorst

A.s. dinsdag 11 juni is de vierde radio-uitzending van 19.00 tot 20.00 uur.

Het programma wordt herhaald op vrijdag 14 juni van 13.00 tot 14.00 uur.

 

Radio Voorst is te ontvangen op de volgende frequenties:

Ether 105.3 FM,

(in de hele stedendriehoek, Deventer-Zutphen-Apeldoorn)

Kabel 93.1,

(UPC, uitsluitend in de Gemeente Voorst)

103.7 FM,

(Glasvezelkabel)

Website-stream,

Ga naar: http://www.rtvvoorst.nl/ en druk daarvoor op het rechthoekje ‘ON AIR’ linksboven in dat scherm

 

In deze uitzending staat de homeopathische diergeneeskunde centraal.

 

De homeopathische diergeneeskunde heeft in Nederland een lange geschiedenis. Bij de runderpestepidemie van 1866-1867 heeft de Nederlandse regering de hulp ingeroepen van een Belgische homeopaat. De sterfte onder de runderen daalde van 70% naar 10%.

We interviewen onze dierenarts Liesbeth Ellinger. Dierenartsen die nog meer gedreven zijn vind je zelden. Zij heeft haar sporen verdiend.

 

Duizenden huisdieren en landbouwhuisdieren heeft ze behandeld en zijn door haar behandeling genezen. Vaak zijn deze dieren door de regulier werkende dierenarts opgegeven. Menigmaal zijn de dieren gered zodat ze de gang naar het slachthuis bespaard is gebleven. Paarden zijn weer wedstrijdfit geworden.

Bij de mond- en klauwzeer epidemie is ze heel actief geweest en heeft haar nek uitgestoken.

Ze is jaren president geweest van de wereldorganisatie van homeopathische dierenartsen  (I.A.V.H.) en heeft vorig jaar een prestigieuze prijs gekregen voor haar onderzoek naar de behandeling/preventie met homeopathische middelen bij biggen diarree. (Door het gebruik van homeopathische middelen bij o.a. de biggendiarree zijn er veel minder antibiotica nodig in de veeteelt.)

 

 

Liesbeths lievelingsplant is Staphysagria, ridderspoor.

 

Ridderspoor (Delphinium) behoort tot de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De naam is afkomstig van het Latijnse woord voor dolfijn, omdat de knoppen van de bloem in de verte iets weg hebben van een dolfijn.

Er zijn zo’n 250 soorten, die voorkomen in de gematigde streken van het noordelijk halfrond. De planten houden van een goed doorlatende grond en staan in de zomer graag in de volle zon, en ze zijn bestand tegen koude winters. Ridderspoor is erg gevoelig voor schimmelinfecties als meeldauw. Men doet er dus goed aan om de plant tijdig te behandelen met een anti-schimmelmiddel. Planten uit dit geslacht hebben diep ingesneden bladeren met drie tot zeven bladdelen. De bloei van deze planten vindt plaats tussen het einde van de lente tot aan het einde van de zomer. De bloemtoortsen van de riddersporen variëren in lengte van 10 tot 200 cm en staan recht omhoog. Een regenbui of harde wind kan de toorsten doen buigen, wat voorkomen kan worden door de planten op te binden. De bloem heeft vijf blaadjes en is zeer geliefd bij bijen en vlinders. De kleuren van de bloemen kunnen paars, blauw, rood, geel of wit zijn. Ridderspoor is bijzonder giftig.

Staphysagria of in de volksmond ridderspoor is een effectieve oplossing bij letsel aan het zachte weefsel, voornamelijk na het ondergaan van een operatie. Staphysagria helpt bij kwalen welke het gevolg zijn van onderdrukte emoties, zoals kwalen welke in verband staan met seksueel misbruik.

Men gebruikt Staphysagria als een goede remedie voor situaties waarin gesproken kan worden van een inbreuk op het lichaam. Het middel kan eveneens gebruikt worden na een operatie aan de kaak of het zachte weefsel, zoals een verwijdering van de baarmoeder, borst- of blaasoperatie. Maar daarnaast kan Staphysagria voor oogzweertjes worden gebruikt. Verder kan een slachtoffer van verkrachting baat hierbij hebben.

De patiënt die om psychische redenen Staphysagria gebruikt is zeer gevoelig en heeft zowel gepassioneerde als gewelddadige uitbarstingen, welke aangewakkerd worden door andermans mening. Staphysagria is een nuttige remedie voor ziektes welke zijn ontstaan doordat men woede op heeft gekropt. Men aanvaardt het gezag van anderen en is gevoelig voor geluid, beeld, smaak en aanraking. Men is romantisch en gauw teleurgesteld en dikwijls zeer seksueel bewust, met misbruik als achtergrond, drugs- of alcoholverslaving, te veel eten of overmatig werken. Men houdt zich ook constant bezig met het leven van de eigen kinderen.

Je kunt Staphysagria als middel goed gebruiken als je heel de dag kan slapen, alleen niet ‘s nachts en de fysieke symptomen erger worden nadat men geslapen heeft. De patiënt verlangt naar zoetigheid en kan trillen van zenuwachtige opwinding en woede. Staphysagria is een goede remedie tegen een ontsteking aan de urineblaas, na een operatie of na seks.

Actualiteit.

Help ons Joan helpen! Joan Babiiha is Community health worker. Ze behandelt mensen met eenvoudige gezondheidsklachten in een klein dorp in het Kibaale District in West Uganda. We hebben Joan in januari 2013 opgeleid. Sinds die tijd heeft ze al 70 mensen uit haar dorp geholpen met homeopathie.

Eind augustus 2013 willen wij doorgaan met de opleiding van Joan en haar 54 collega’s. Daarvoor hebben we uw steun hard nodig. Help ons Joan helpen!

Lees meer op www.hzg.nl/uganda

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze aankondiging of naar aanleiding van deze radio-uitzending: mail dan uw vragen naar geneeskracht@rtvvoorst.nl of naar info@centaurea.nl. Ze zullen dan rechtstreeks aan u of in de (volgende) uitzending beantwoordt worden.

 

Hartelijke groeten,

 

Het team van Centaurea.
Homeopathisch artsen en -dierenarts

 

Orderparkweg 5
7312 EN Apeldoorn
tel: +31 (0)55-3574340
fax: +31 (0)55-3574341
e-mail: info@centaurea.nl
website: www.centaurea.nl