Beste lezers,

 

In deze nieuwsbrief

 

– Hooikoorts

– Het succes van Sabadilla

– John Armstrong, Rolfingtherapeut op Centaurea, stelt zich voor

– Gebruik van antibiotica meer dan de helft omlaag door homeopathie

– Radio Voorst

 

 

Hooikoorts

Het is zomer, en dat is in een land als Nederland heerlijk: warm worden tot in je botten, ’s avonds tot laat lekker buiten kunnen zitten, buiten leven. Maar dat geldt niet voor iedereen. Bijvoorbeeld als je last hebt van hooikoorts is dit een tijd dat er veel klachten op kunnen spelen: jeuk in de ogen, mond of oren, niesbuien, loopneus, hoest en benauwdheid zijn dan van die spelbrekers.

Gelukkig is daar wat aan te doen, met bioresonantie of met homeopathie. We merken dat wanneer patiënten langere tijd met succes onder behandeling zijn allergieën rustiger en rustiger worden. Maar ook in de acute fase is er veel aan te doen. We bespreken in deze nieuwsbrief een acuut middel, Sabadilla en voor de verandering een dier als patiënt.

 

Sabadilla

Sabadilla of Luiszaad is inheems in Midden-Amerika en behoort tot de familie Melanthiaceae (Eenbesfamilie) en de orde der lelieachtigen. De wetenschappelijke naam is Schoenocaulon officinale. De naam luiszaad heeft de plant te danken aan het feit dat Sabadilla-azijn wordt toegepast bij de bestrijding van luizen. Het homeopathisch middel Sabadilla wordt bereid uit de rijpe gedroogde zaden. Indianen gebruikten het al als geneesmiddel.

 

Als homeopathisch middel is het aangewezen als een patiënt de typische Sabadilla symptomen heeft:

-Langdurige niesaanvallen, die opgewekt kunnen worden door allerlei geuren (bijvoorbeeld bloemen, knoflook, parfums)

-Hoofdpijn met traanogen en een loopneus

-Constant moeten slikken door een gevoel iets in de keel te hebben maar dit slikken is pijnlijk

-Jeuk in oren en neus, vaak afgewisseld door jeuk bij de anus

-Veel hoesten, vooral overdag, soms zelfs op steeds dezelfde tijd

-Vaak zijn de klachten buiten erger en beter in een warme kamer en door warm drinken

-Het past bij patiënten die kouwelijk en wat angstig zijn

-Ze hebben behoefte aan warmte (warme dranken, warme kamer) en een hekel aan kou. Ze kunnen zelfs koude rillingen krijgen als ze bijvoorbeeld van de warmte in een koele kamer komen.

 

Hieronder een patiënt; een Headshaker

Het Friese paard Systske, een stoere merrie van 9 jaar oud, is een fantastisch wedstrijdpaard. In de winter loopt ze prima en wint ze veel prijzen, maar zodra het “hooikoortstijd” is, gaat het mis: ze slaat met haar hoofd en ze heeft zo’n jeuk in haar neus, dat ze continu met het hoofd slaat (“headshaken”) en probeert met haar neus tegen haar voorbenen te wrijven. Daardoor kan ze geen normale proef lopen tijdens de wedstrijd!

Op basis van deze symptomen, en omdat ze ook enorm traant in het voorjaar, krijgt ze het homeopathische middel Sabadilla 200K. Binnen een week knapt ze op: het tranen stopt, ze stopt met het schuren en ze slaat niet meer met haar hoofd. Ze voelt zich duidelijk beter, en ze kan weer probleemloos haar wedstrijden lopen!

Op deze link kan je zien wat een headshaker is, vooral in de eerste minuut van het filmpje doet het paard het heel erg.      https://www.youtube.com/watch?v=cYh0OvcauM0

 

 

 

John Armstrong, Rolfingtherapeut op Centaurea, stelt zich voor

Rolfing® Structural Integration ervoer ik voor het eerst als een twintiger, na een ernstige sportblessure. Eerst heb ik een jaar gerehabiliteerd op de conventionele manier en bleef ik zitten met een oneven loop en voortdurende pijn in mijn been en rug. Echter na een serie Rolfing® sessies begon ik weer te bewegen en verdween ook mijn pijn. Dit alles maakte een diepe indruk op me en ik ben yoga. Martial arts, tai chi en uiteindelijk Rolfing® gaan beoefenen.

 

Door ons hele leven heen verzamelen we gebeurtenissen, gedachten en gewoonten die ons lichamelijke vermogen om een gebalanceerd en energiek dagelijks leven te leiden in gevaar brengen.

Rolfing® is een unieke hands-on therapie in het opnieuw leren van bewegingen. Het doel is om veranderingen in postuur en bewegingspatronen te krijgen en efficiënt te laten verlopen, zodat het lichaam zonder restricties en beperkingen, zoals slecht postuur en pijn, kan functioneren.

Rolfing® focust in de eerste plaats op het fascia (een bijzonder bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt) systeem van het lichaam. Het geeft mogelijkheden en de kans om te ontdekken dat er nieuwe manieren van voelen, bewegen en leven zijn, die ons dagelijks leven positief kunnen beïnvloeden.

Als Rolfer™ ben ik zeer betrokken bij het welzijn van elke klant. Ik dank u bij voorbaat voor uw vertouwen en hoop u spoedig in Centaurea te zien.

Voor meer informatie kunt u de website www.rolfing.nl bezoeken, informatie over mij of over mijn praktijk kunt u vinden op de website www.evoutionrolfing.com

John H. Armstrong, Certified Rolfer™, Centaurea. Body Alignment, Posture & Movement Therapie

 

 

Gebruik van antibiotica meer dan de helft omlaag door homeopathie

De laatste decennia is er een toename van resistentie van bacteriën, terwijl er bijna geen nieuwe antibiotische middelen meer worden ontwikkeld. Daarmee is antibioticaresistentie een bedreiging voor de volksgezondheid geworden. Om ook in de toekomst de werkzaamheid van de beschikbare middelen te behouden, is het dus van het grootste belang om een verdere toename van resistentie te voorkomen.
In het tijdschrift Plos One is in maart een artikel gepubliceerd over bevindingen uit de zogenaamde EPI3- studies uitgevoerd in Frankrijk. Dit grootschalige landelijke onderzoek werd uitgevoerd met medewerking van 825 (huis)artsen en hun patiënten (2007-2008). Deze artsen gebruiken homeopathie, allopathie of een mengvorm van beiden. Deze studie in Plos One richt zich op het gebruik van antibiotica en koortsverlagende middelen bij infecties van de bovenste luchtwegen bij patiënten die m.b.v. homeopathie door hun huisarts zijn behandeld, patiënten die met allopathie zijn behandeld en patiënten die beide vormen door hun huisarts toegediend kregen (Grimaldi, 2014).

De gegevens van 518 volwassenen en kinderen met infecties van de bovenste luchtwegen werden geanalyseerd. Uit deze analyse bleek antibiotica 57% minder vaak te worden voorgeschreven bij een homeopathische behandeling, ten opzichte van de allopathische behandeling. Koortswerende middelen werden 46% minder vaak voorgeschreven.

Onderzoekers hebben naast geneesmiddelgebruik vanzelfsprekend ook gekeken naar herstel van de infecties van de bovenste luchtwegen. Het verloop van herstel was in beide groepen vergelijkbaar, een iets snellere respons werd gezien in de groep die met allopathie werd behandeld (waaronder antibiotica). Daarnaast kwamen voorhoofdsholte- en kaakholte ontsteking en ontsteking van het middenoor vaker voor in de groep die met homeopathie werd behandeld, maar dit verschil is niet significant en kan dus op toeval berusten.
Nederland heeft een traditie in het terughoudend voorschrijven van antibiotica voor humaan gebruik, ten opzichte van landen als Frankrijk waar 3-4 keer zo frequent antibiotica wordt voorgeschreven. Desondanks kunnen de resultaten van deze studie ook van belang zijn om het antibioticagebruik in Nederland terug te dringen.
Het complete artikel over dit onderzoek is hier http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0089990   te lezen.

Bron: Grimaldi-Bensouda L, Bégaud B, Rossignol M, Avouac B, Lert F, et al. (2014) Management of Upper Respiratory Tract Infections by Different Medical Practices, Including Homeopathy, and Consumption of Antibiotics in Primary Care: The EPI3 Cohort Study in France 2007–2008. PLoS ONE 9(3): e89990.

 

 

Radio Voorst

In september gaat het programma Geneeskracht weer bij Radio Voorst van start. Het is de bedoeling dat we elke week op een vast tijdstip op de zaterdag middag te horen zijn. Meer informatie komt in de nieuwsbrief van eind augustus/begin september.

 

Laatste nieuwsbrief

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomer. Eind augustus of begin september gaan we weer verder, tenzij er een dringende reden is om u op een eerder tijdstip te informeren.

 

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar info@centaurea.nlWe zullen dan rechtstreeks aan u of in de volgende nieuwsbrief antwoorden.

Hartelijke groeten,

 

Het team van Centaurea
Homeopathisch artsen en -dierenarts

Orderparkweg 5
7312 EN Apeldoorn
tel: +31 (0)55-3574340
fax: +31 (0)55-3574341
e-mail: info@centaurea.nl
website: www.centaurea.nl