Voorjaar en het examen

 

Het voorjaar is er weer. Alles begint uit te lopen, de eerste bloemen zijn al tevoorschijn gekomen, de temperatuur loopt geleidelijk aan op en de vogels zingen volop en bouwen hun nestjes. De eerste insecten vliegen al weer rond.

 

Dit is ook de tijd voor de examens. Er wordt weer geblokt om het examen te halen.

Kan straks de vlag uit met de schooltas in top? De één doet het makkelijker dan de ander. Maar wat als er examenvrees opduikt?

 

Vanuit de homeopathie zijn er een aantal middelen die goed werkzaam zijn bij examenvrees. Het voordeel van een homeopathisch middel is dat het in tegenstelling tot angstremmers geen bijwerkingen geeft zoals slaperigheid.

 

Bij de keuze van het homeopathische middel wordt gekeken naar de symptomen die iemand vertoont vóór het examen. Als dit beeld overeenkomt met het middel dan is de kans groot dat het middel effect zal hebben

 

Het eerste middel waar aan gedacht kan worden is Gelsemium 200K. Gelsemium staat bekend om de kalmerende werking bij examenvrees. Het is vooral werkzaam bij personen die zich erg zenuwachtig maken voor het examen, met trillende een bevende handen en benen. Ze hebben het gevoel dat het halen van het examen een onmogelijkheid is. Ze zijn bang het niet te halen. Het is een verlammende angst. Plots weten ze niet meer wat ze ervoor nog wel allemaal wisten: de bekende black out.

 

Het tweede middel is Argentum nitricum 200K. Evenals Gelsemium heeft de persoon een sterke examenvrees. De betreffende persoon heeft constant het gevoel naar het toilet te moeten en krijgt zelfs diarree voor het examen. Ze kunnen een erg gehaaste indruk maken. Alles moet snel gaan. Vaak hebben ze het snel te warm en hebben ze een grote behoefte aan hartige maar ook hele zoete spijzen.

 

Het derde middel is Anacardium 200K. Bij Anacardium is het beeld van een persoon die heel ambitieus is. Het zijn harde werkers en doen altijd hun best. Ze hebben het gevoel bij het examen dat ze het niet kunnen halen. Ze willen zichzelf bewijzen en hebben altijd het gevoel het niet goed genoeg te doen. Een ander kenmerk is dat ze zeer moeilijk tot besluiten kunnen komen. Ze kunnen lang twijfelen bij bijvoorbeeld het kopen van een kledingstuk. Ze kunnen als persoon hard overkomen en daarnaast een zeer zachte kant hebben. Ze hebben altijd een gebrek aan zelfvertrouwen.

 

Als een homeopathisch middel voor het examen gebruikt wordt is het het beste om een dag van te voren al een keer een korrel in te nemen en vlak voor het examen nog een keer. De korrel goed in de mond laten smelten.

 

En dan op naar het examen! Veel succes!