Beste lezers,

 

Deze nieuwsbrief gaat over de volgende onderwerpen:

 

– Informatieavonden over bevorderen van gezondheid en welzijn

– Cursus EHBO met homeopathie

– Lezingen van dierenarts Liesbeth Ellinger

– Chi Neng Qigong introductiedag door Peter van Hoeve

 

 

Informatieavonden over bevorderen van gezondheid en welzijn

In 2014 zijn er bij Centaurea een aantal donderdagavonden rond het thema: Focus op gezondheid en welzijn; genieten van een gezonde leefstijl.

 

Film- en discussieavond 3: Word wakker!

Het wordt het steeds duidelijker: het vinden van betrouwbare informatie is lastig. Vaak is informatie vermengd met eigenbelang. Dat kan meer of minder bewust zijn gebeurd. Zodra de belangen groot zijn worden feiten professioneel gemanipuleerd, en wij dus ook als we niet uitkijken!

In deze avonden komen verschillende voorbeelden aan bod, voorbeelden die duidelijk maken dat je met een naïef “iedereen bedoelt het toch goed” in de problemen komt. Zo blijkt dat van de door de farmaceutische industrie gepubliceerde onderzoekgegevens driekwart in het voordeel van de industrie is veranderd, bijvoorbeeld door bepaalde bijwerkingen niet te vermelden. Het is toch eigenlijk schokkend dat eigenbelang zo ver gaat. In ieder geval is duidelijk dat het bevorderen van de gezondheid van patiënten niet het eerste doel is, dat is namelijk winst creëren. Ook de voedselindustrie doet daar aan mee.

En dat doen ze slim: de regering wordt om de tuin geleid (denk aan de Mexicaanse griep) en veel artsen trappen er in. Maar dat niet alleen: ook patiëntenverenigingen blijken goed beïnvloedbaar.

De enige oplossing is dus: neem verantwoordelijkheid over je eigen leven, wordt wakker, ga zelf nadenken en ga zelf op onderzoek uit. We hopen dat deze avond daartoe kan inspireren!

Donderdagavond 20 maart om 19.30 uur op Centaurea. Wilt u zich voor deze avond aanmelden, dan kan dat op info@centaurea.nl. De toegang is gratis, een kleine bijdrage in de kosten is welkom.

 

Wegens succes geprolongeerd. Nog een 2e avond over bewegen, rust en meditatie

Wat een mooie avond was het, donderdag 13 februari, op Centaurea. Een enthousiaste groep van 20 mensen beleefde voelbare energie, chi, met Chi Neng Qigong en klankschalen. Het kwam diep binnen. De avond was overboekt. Deze keer is het op woensdag 13 maart. Er zijn nog enkele plaatsen.

Bewegen is belangrijk. Is elke vorm van bewegen en elke inspanning even goed? Gunnen we onszelf voldoende rust? Deze avond stippen we het trainen aan, maar gaat vooral over rust en meditatie. In de meditatie ‘aanwezig zijn’ bij je gedachten en op die manier steeds meer bewust te zijn van alle gedachten die maar, vooral onbewust, door ons hoofd gaan. Door daarvan bewust te worden komt er geleidelijk aan meer rust. ‘Meditatie in beweging’ met Chi Neng Qigong, door Peter van Hoeve en meditatie met een klankschalenconcert, verzorgt door Ed Brink. Vanaf 19.00 uur zijn er filmpjes over Qigong te zien. http://www.youtube.com/watch?v=1nYXZd6PMHA

Doet u makkelijk zittende kleding aan?

 

Wilt u zich voor deze avond aanmelden, dan kan dat op info@centaurea.nl. De toegang is gratis, een kleine bijdrage in de kosten is welkom.

Woensdag 13 maart. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, Centaurea, Orderparkweg 5, Apeldoorn.   Er is ruimte voor 20 mensen.

 

Cursus EHBO met homeopathie, ‘eerste hulp in en om het huis’

Ook dit voorjaar geven we op Centaurea drie avonden over homeopathie en homeopathische middelen voor de huisapotheek. Het blijkt dat homeopathisch middelen in acute gevallen heel goed en snel werken. Zelf kunt u deze middelen ook vaak goed toepassen. Op verzoek van de cursisten van vorig jaar gaan we op herhaling. De onderwerpen zijn: wat is homeopathie, wat kan een homeopathisch arts voor u doen en wat kunt u zelf oplossen? De cursus is gepland op dinsdagavonden: 18 maart, 1 en 22 april. Op alle avonden komen de principes van de homeopathie aan bod (het verdunnen, bepalen van het juiste middel, hoe het middel in nemen). Daarnaast wordt er elke avond een aantal onderwerpen behandeld, zoals verwondingen, acute zorgen, verdriet en schrik en de (lichamelijke) klachten die daarvan het gevolg kunnen zijn, buikklachten, koorts, heimwee en reisziekte. Ook komen allerlei onderwerpen die door de cursisten naar voren worden gebracht aan bod. Aan de hand van huiswerkopgaven kunt u thuis studeren. De ervaring is dat dit enthousiast gebeurt en ook dat in de loop van de cursus al homeopathische middelen met succes worden ingezet. Het blijkt dat de kosten voor de cursus zo zijn terugverdiend. Kosten: € 45,- inclusief consumpties (€ 10,- korting voor leden van de Vereniging Homeopathie http://www.kvhn.nl/). Graag opgeven vóór 13 maart a.s. via: info@centaurea.nl of 055-3574340 ma. t/m do. 8.30-12.00 uur en 15.15 – 15.45 uur, vr. 8.30-12.00 uur.

 

 

Lezingen van dierenarts Liesbeth Ellinger

Op de Lelymare Academy in Lelystad geeft Liesbeth Ellinger twee lezingen over homeopathie en paarden. Hieronder staat de tekst zoals deze lezingen bij Lelymare worden aangekondigd.

Fenna Elzinga, internationaal bekend Westernruiter, heeft in Lelystad haar trainingscentrum, waar ze ook een opfok heeft voor jonge veelbelovende sportpaarden. Op de Lelymare Academy kunnen ruiters en paardeneigenaren lezingen & workshops volgen om zo hun kennis te verbreden en vaardigheden te verbeteren. Ze werken samen met verschillende professionals, zoals een sportpsycholoog, fysieke trainer, paardenfysiotherapeut, paardentandarts en dierenklinieken. Voor meer informatie en om u aan te melden ga dan naar: http://www.lelymarehorses.com/academy/.

 

EHBO en homeopathie bij paarden (door Liesbeth Ellinger) 26 maart 2014

Liesbeth Ellinger is homeopathisch dierenarts en heeft haar eigen praktijk ‘Centaurea’ in Apeldoorn. Op 26 maart geeft ze een lezing over EHBO en homeopathie bij paarden.

Veel mensen hebben bij homeopathie het beeld dat het lang duurt voordat je effect ziet. Dit is echter een misverstand! Juist ook bij trauma en ongelukken kunnen homeopathische middelen zorgen voor een snel en blijvend herstel. Op deze avond behandelen we een aantal acute problemen bij paarden, en hoe je die zelf kan oplossen met behulp van homeopathie met behulp van homeopathie. Peesblessures, spierpijn, wonden maar ook enkele acute ziektes zoals acute hoefbevangenheid en koliek zullen besproken worden.

Het is belangrijk om de principes van de homeopathie te kennen voordat je ermee kan werken. Daarom is het noodzakelijk om ook de “introductie homeopathie” te volgen, voordat je homeopathische middelen zelf kan toepassen.

Tijd: 19.30 – 21.00 uur. Kosten: € 35,00 p.p. incl. BTW.

 

 

Chi Neng Qigong; meditatie in beweging voor de westerse mens 29 maart 2014

Chi Neng is een vorm van meditatie in beweging. Deze vorm is heel gemakkelijk te leren. Je voert bewegingen uit die gericht zijn op de doorstroming van energie en het ontwikkelen van innerlijke kracht. Het zijn eenvoudige effectieve oefeningen die de energiebanen openen, blokkades opheffen en gericht zijn op specifieke lichaamsfuncties (nieren, longen, hart, maag etc.) Een beginnend student zal de bewegingen vooral op spierkracht uitoefenen, maar met meer training ontspannen de spieren en kalmeert de geest zodat alle bewegingen vanuit een innerlijke kracht gedaan worden die zetelt in de buik. Het merkbare effect is dan dat alle bewegingen sterk zijn en geaard, terwijl degene zelf ze als makkelijk en ontspannen ervaart.

Zaterdag 29 maart 2014 geeft Peter van Hoeve een dag introductie Chi Neng Qigong. Van 9.30 – 16.30 uur. € 80,– , inclusief lunch. U kunt zich aanmelden op info@centaurea.nl

 

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief mail dan naar info@centaurea.nl. We zullen dan rechtstreeks aan u of in de volgende nieuwsbrief antwoorden.

Hartelijke groeten,

 

Het team van Centaurea
Homeopathisch artsen en -dierenarts

Orderparkweg 5
7312 EN Apeldoorn
tel: +31 (0)55-3574340
fax: +31 (0)55-3574341
e-mail: info@centaurea.nl
website: www.centaurea.nl