Kawina, een adoptiekindje van tweeëneenhalf jaar met steeds weer verkoudheden en oorontstekingen

Kawina is een adoptiekindje en vanaf ongeveer één jaar oud bij haar pleegouders. Ze is tenger en sierlijk. Toen ze in Nederland kwam, was ze verwaarloosd, ziek, apathisch, ondervoed en had ze bloedarmoede. Het is een vechtster met een sterke eigen wil.

In het begin was het niet makkelijk: ze wilde niet eten, wilde geen fysieke aanraking, zat vol boosheid en was een en al verzet. Dat is in een half jaar geleidelijk verbeterd.

Ze is constant verkouden, ze hoest, heeft geregeld oorontstekingen, blijft achter in de groei en heeft afwijkende bloedwaarden. In de winter was het nog een drama, sinds mei gaat het wat beter. Ze heeft zes keer oorontsteking gehad in de winter, met vieze, stinkende gele afscheiding. Ze is heel kouwelijk, wil alles zelf doen, vindt warmte fijn en kou vervelend, is zeer beweeglijk, slaapt onrustig en ze is heel bang voor dieren.

Ze krijgt Sulphur MK. Ze wordt rustiger, meegaander, blijer, verzet zich minder bij het eten en is minder verkouden. Als ze terugvalt krijgt ze het middel opnieuw. De hele zware verkoudheid verdwijnt.

In december krijgt ze voor het eerst weer last van haar oor: een heftige pijn, die erger wordt door wind en kou.

Ze krijgt Nux vomica 200K. Na de eerste dosis wordt ze al rustiger en binnen een paar uur is de pijn weg. De volgende dag heeft ze geen oorpijn en geen loopoor meer, ook haar gedrag is verbeterd.

Na een week blijkt dat ze nog wel aan het hoesten is, soms met overgeven. Ze is extreem kouwelijk en transpireert tijdens de slaap fors, maar alleen op het hoofd.

Ze krijgt Silicea 200K.

Eind januari komt ze op consult: het gaat goed met haar. Ze is blij, stralend, niet meer angstig en speelt fijn. Ze heeft één keer oorpijn gehad die na opnieuw Nux vomica snel verdween. Als ze dingen moet of juist niet mag, kan ze nog erg lastig zijn. Ze bijt fors nagels en heeft dikke klieren die gevoelig zijn in de hals.

De Silicea wordt herhaald.

Begin mei komt Kawina weer. Het gaat goed met haar. Er zijn nauwelijks problemen met de oren geweest. Ze is niet erg verkouden geweest en ze ontwikkelt zich goed. Eten blijft nog wat lastig. Ze is vrijer, rustiger, blijer en maakt meer contact. De ouders kunnen het bijna niet geloven dat ze zo de winter is doorgekomen en dat het zo goed met haar gaat!