Schoon water, essentieel voor de gezondheid.

 

Goede avond,

 

Allereerst wil ik u een heel gelukkig en gezond 2012 toewensen.

Drie columns heb ik verzorgen. Als u opmerkingen, vragen of aanvullingen heeft; die ontvang ik graag.

 

 

Vandaag wil ik het met u hebben over water, over schóón water.

 

In november heeft dr. Hans Moolenburgh, die inmiddels 86 jaar is en nog steeds heel vitaal, een voordracht over de functie van water voor onze gezondheid gehouden. Hij heeft zijn hele leven op de bres gestaan voor de gezondheid van mensen. Zijn hele toespraak is te vinden op Youtube. Zeer de moeite waard http://www.youtube.com/watch?v=H8lnENoYfbc&feature=related

 

Allemaal weten we dat we voor een groot deel uit water bestaan en dat we voldoende moeten drinken. Dat we gewoon water moeten drinken is al minder bekend en dat het water ook nog echt schoon moet zijn weten maar heel weinigen.

De belangrijkste functie van water is schoonmaken. Ons lichaam reinigen van de zelf geproduceerde afvalstoffen en reinigen van alles wat we binnen krijgen door te eten, drinken, ademhalen, door de huid, enzovoort. Spoelen, spoelen en nog eens spoelen.

Om goed te kunnen spoelen moet het water echt schoon zijn. Schoon water is niet alleen zonder ziektekiemen maar ook zonder mineralen. Het is léég water.

In ons drinkwater zitten veel mineralen. Of deze nu uit het grondwater komen of uit de rivier of uit gezuiverd afvalwater, deze mineralen, zoals calcium, jodium, magnesium, kan ons lichaam niet opnemen of verwerken. Wij kunnen alleen vóórbewerkte mineralen verwerken. Die voorbereiding, die gebeurd in de grond. Bacteriën verwerken de mineralen in een vorm die door planten wordt opgenomen en wij eten die planten. Dat is voedzaam en dat kunnen we verwerken.

 

Vorig jaar is Nederland, in een rapport van de EU, uitgeroepen tot meest vervuilde land van Europa; zowel de lucht, het water en de bodem. Het is altijd een overheidstaak geweest om voorzieningen te treffen voor de volksgezondheid. Zo zijn er rioleringen aangelegd en doen de waterschappen hun best om ons water schoon te houden. De maximum snelheid wordt beperkt tot 130 km. per uur, zodat het milieu beschermd wordt en we toch lekker kunnen doorrijden. Oh, sorry, dit was een grapje.

 

De water zuivering.

Er moet nogal wat gezuiverd worden. Het begon in 1912 met het bestrijden van ziektekiemen, zoals bacteriën, door toevoeging van chloor. Dat chloor geen lekker goedje is weet u wel. Het door ook gezonde bacteriën. Door onze toiletten met chloor te reinigen doden we ook de bacteriën die in het riool goed werk doen. Onlangs moest een zwembad ontruimd worden omdat veel kinderen onwel werden door te veel chloor. Wat u waarschijnlijk niet weet is dat chloor zich in het lichaam verbindt met vetten en dat het dan neerslaat in de bloedvaten wat tot slagaderverkalking leidt.

Om chemische stoffen uit het water te halen wordt o.a. een aluminiumverbinding gebruikt. We hebben aluminium in heel kleine hoeveelheden, als spore element, in ons lichaam nodig, maar bij te veel is het zeker giftig. Het is slecht voor de hersenen en is één van de factoren die leidt tot dementie. We worden trouwens al heel vroeg met aluminium belaagd. Baby’s, van wie de hersenen nog helemaal moeten ontwikkelen, krijgen al aluminium ingespoten met de vaccinaties en bij gebruik van aluminiumpannen om te koken eten we als het ware aluminium. Een tijd lang waren deze pannen in de mode en nu gebruiken we ze nog op de camping.

In de jaren 70 van de vorige eeuw is voorkomen, o.a. door de staatvechter Hans Moolenburgh, dat er in Nederland fluor in het drinkwater werd gedaan. Door fluor wordt het email van de tanden harder, maar wat nooit gezegd wordt is dat de tanden ook brozer worden en dus sneller breken. Vergelijk een twijg met een harde tak, die breekt ook eerder. In 32 onderzoeken van de laatste jaren is vastgesteld dat het IQ aanzienlijk lager ligt in gebieden waar veel fluor in het drinkwater zit.

Een heel bijzondere vorm van verontreiniging is het gebruik van medicijnen. Met z’n allen gebruiken we heel veel medicijnen en dat komt met de urine of ontlasting allemaal in het riool. Sommige producten breken snel af maar veel ook niet. Denk aan al die vrouwelijke hormonen die, door gebruik van de anticonceptiepil, in het riool, en in kleine hoeveelheden, in het drinkwater komen. Het lukt niet om alles uit het drinkwater te schonen. Als dat niet lukt gaat een praktische overheid marchanderen met haar eigen normen. Dan wordt ineens de toegestane hoeveelheid van een giftige stof verhoogd, soms verdubbelt of meer. Het heet dan dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Je voelt op je klompen aan dat het niet klopt. Langzaam maar zeker krijgen we toch te veel giftige stoffen binnen.

De vrouwelijke hormonen, resten van de pil, het zou zomaar één van de redenen kunnen zijn dat de vruchtbaarheid van mannen achteruit gaat. Dát die achteruit gaat is zeker.

De zware medicijnen tegen reuma, de medicijnen die mensen gebruiken om afstoting te voorkomen van een getransplanteerd orgaan en de vele vele andere…… Eigenlijk ben ik verbijsterd dat daar geen aandacht voor is. Ik hoor er nooit over.

 

Dan hier toch nog de brug naar de homeopathie. Duurzame geneeskunde, zonder afvalstoffen. Denk u eens in, wat een toekomst.

 

Ik ben geen gezondheids freak, verre van dat, maar wel adviseer ik: drink elke dag 5 glazen schoon water. Zo schoon mogelijk; in deze regio hebben we gelukkig nog redelijk water uit de kraan.

 

Onrein water bevordert uw ziektekansen,

Rein water bevordert uw gezondheid.

 

Dank voor uw aandacht.