Maandag 26 november om 20.00 uur en avond over rugpijn.

Homeopathie en Rolfing®

Rugpijn is een veel voorkomende klacht waar we bijna allemaal wel eens last van hebben. Erger wordt het wanneer de pijn sterker of langduriger wordt. Op deze avond wordt er ingegaan op oorzaken en behandeling van rugpijn. In de praktijk blijkt een homeopathische behandeling vaak verbetering te geven. Niet alleen pijnklachten en ontstekingen verminderen, ook komt er op psychisch vlak meer ontspanning en evenwicht wat verder opknappen bevordert. Toch is er geregeld ook een meer lichaamsgerichte therapie nodig. Het blijkt dat (het nog niet zo bekende) Rolfing dan veel kan doen en dat Rolfing en homeopathie elkaar versterken in het positieve effect. 

Rolfing® is een vorm van manueel lichaamswerk en bewegingsheropvoeding die streeft naar meer balans en organisatie in het menselijk lichaam. Rolfing werkt voornamelijk met de fascie en probeert de spanning en stress te verminderen die de oorzaak zijn van veel chronische pijnaandoeningen, zoals lage rugpijn. Terwijl rugpijn veel oorzaken heeft, waaronder schade aan de wervelkolom, is onlangs gebleken dat de verdikking van de fascie in de onderrug de bron is van veel niet-gediagnosticeerde pijnen. Rolfing is bijzonder effectief in het verlichten van deze omstandigheden omdat het specifieke fasciebewerkingen combineert met bewegingswerk dat deze fascie verzacht en nieuwe bewegingsmogelijkheden biedt.

Fascie is de laag bindweefsel dat bundels spierweefsel en spieren omhuld.

 

 

 

 

 

 

 

Op deze avond wordt informatie gegeven door zowel de homeopathische artsen van Centaurea als door John Armstrong, Rolfingtherapeut in ons centrum.

 

De avond begint om 20.00 uur

Centaurea, Orderparkweg 5, Apeldoorn

Wij zijn om 19.30 uur aanwezig om u te ontvangen.

S.v.p. aanmelden via info@centaurea.nl of 055-3574340 (8.30 – 12.00)

de toegang is gratis; een bijdrage in de kosten is welkom