De laatste week is er weer eens veel negatieve publiciteit over homeopathie, onder andere naar buiten gebracht in het NOS-journaal. Allereerst besloot de minister dat de indicatie op de zelfzorgmiddelen niet meer vermeld mag worden op de verpakking of in de bijsluiter. Zo is het dus niet meer duidelijk voor de consument welk zelfzorgmiddel waarvoor gebruikt kan worden. Dit is een wonderlijke beslissing, en wel om verschillende redenen:

– in het algemeen zijn mensen zeer tevreden over deze producten.

– de maatregel levert de schatkist niets op. Waarom besteedt de minister tijd aan een relatief  klein item wat nooit problemen heeft gegeven? Waarom doet ze dit nu?

– het tast de zelfstandigheid van de mensen aan. Daarmee wordt afhankelijkheid bevordert en dit zal de gezondheidszorg hooguit duurder maken.

Verder stond er een bijzonder onintelligent en bevooroordeeld negatief stuk in de Trouw van gisteren met de titel:  “Homeopathie is geen onschuldige tovenarij maar eerder oplichting”. Dit is na te lezen via deze link: http://ims.trouw.nl/optiext/optiextension.dll?ID=iMliSlGW0Jy_knD_6NNFZVRDia6leYSY%2BD9z_HOJD0V9iaoO4

Het is te gek voor woorden dat dit in een krant komt die zichzelf een kwaliteitskrant noemt. Zeker als je weet dat positieve stukken over homeopathie systematisch geweerd worden, net zoals overigens door de NRC en de Volkskrant.

Daarom de volgende oproep:

Schrijf een brief aan de NOS en/of Trouw/NRC/Volkskrant met daarin jullie positieve ervaringen met de homeopathische behandeling en zelfzorgmiddelen. Journalisten missen deze informatie. Als er per krant 20 brieven binnenkomen  met een bepaalde mening over iets gaan journalisten opnieuw nadenken, krijgt het item een nieuwe kans en extra publiciteitswaarde. Kunnen we zo journalisten helpen hun mening over homeopathie bij te stellen? Laten we ze overstelpen met brieven!

Stuur dan ook een kopie van je brief aan ons, dan gaan we ze verzamelen.

Hebben jullie hulp nodig bij het schrijven, neem dan contact met ons op.

Jullie hulp is nu hard nodig om homeopathie voor iedereen toegankelijk te houden en te laten bloeien.

Hieronder de e-mailadressen van leden van de Tweede Kamer:

PvvD:
esther.ouwehand@tweedekamer.nl

SGP:
C.vdstaaij@tweedekamer.nl

CDA:
m.smilde@tweedekamer.nl
sabine.uitslag@tweedekamer.nl
U kunt gezien het zomerreces uw mai het beste sturen naar cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl

PvdA:
l.bouwmeester@tweedekamer.nl
p.smeets@tweedekamer.nl

SP:
h.vgerven@tweedekamer.nl
r.leijten@tweedekamer.nl

D66:
p.dijkstra@tweedekamer.nl

VVD:
secretariaat.elias@tweedekamer.nl
t.venrooy-vanark@tweedekamer.nl

Groen Links:
j.klaver@tweedekamer.nl
l.voortman@tweedekamer.nl

Namens het team van Centaurea: heel hartelijk bedankt!