Nieuwe lezingencyclus in het najaar

Ook dit najaar wordt er weer een reeks lezingen georganiseerd. Gestart wordt met een lezing in september over vasten. De nadere data en andere onderwerpen volgen. Hieronder een inleiding over vasten.

Michel de Sonnaville wordt woensdag 1 juni om 14.15 uur geïnterviewd op Radio Apeldoorn. Radio Apeldoorn is bereikbaar op de zenders onderaan dit artikel.

Vasten

Tegenwoordig zijn we ons meer en meer bewust van het belang van een juiste leefstijl. Een goede voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Er wordt ongelooflijk veel gepubliceerd over de goede samenstelling van voeding en we worden met allerlei diëten om de oren geslagen: het ene zou nog beter zijn dan het andere. Opvallend is dat er over het tegendeel van eten, vasten, heel weinig te lezen valt. Toch is al langer bekend dat vasten belangrijk is. In allerlei tradities en bij allerlei volkeren speelt vasten een rol. Maar in onze tijd is het meer en meer op de achtergrond geraakt. En dat  niet alleen, de voeding die we tegenwoordig op voorraad hebben is zeer gevarieerd en verleidt ons regelmatig tot eten.
En daar zit nu precies de valkuil. Van te veel en te vaak eten worden we eerder ziek. Geregeld niet eten maakt gezonder en verjongt! En dat geldt voor het hele lichaam, zoals spieren, botten en hersenen. Een periode niet eten geeft het lichaam de tijd om zichzelf te herstellen en afvalstoffen te verwijderen. Na een goede maaltijd wordt de voeding verteerd en opgenomen en pas na zes tot acht uur komt de uitscheiding en opbouw echt op gang. Hieruit blijkt al dat bijvoorbeeld elke paar uur  eten of snacken meestal niet gezond is.

RTV Apeldoorn is te ontvangen:
– via internet: http://beta.rtv-apeldoorn.nl/radio_popup.html
– FM zenders: Apeldoorn 107.1; Uddel 106.3; Hoenderloo 105.5
– UPC: Radio op kabel: 93.1 FM
– KPN (glasvezel): Radiokanaal 363