Pim is 11 jaar oud en is al jaren bekend bij de kinderarts omdat hij zo snel “verzuurt” door een stofwisselingsziekte, waardoor hij heel snel spierpijn krijgt en snel moe is.

De kinderarts kan eigenlijk niet veel voor hem doen. Hij traint bij de fysiotherapie en daarnaast fitnesst hij.

Zijn moeder denkt dat emoties de spierpijn versterken. Pim is een héél gevoelige jongen die veel oppikt van anderen en dit moeilijk loslaat. Ook heeft hij helderziende gaven. Hij is heel erg serieus en onzeker. Het inslapen is moeilijk voor hem. Hij zweet veel op zijn hoofd en lijf en is weinig dorstig.

Toen hij twee en een half jaar oud was, is hij helemaal uitgedroogd en verzuurd geweest. Op grond van zijn sociale gevoeligheid en verzuring  krijgt hij Phosphoricum acidum.

Met Phosphoricum acidum LM3, iedere dag één korrel, is hij na veertien dagen veel beter. Hij heeft geen zere benen meer, fitnesst beter met alleen de laatste minuut spierpijn.

Hij neemt trouw de pilletjes in.

Na acht weken fitnesst hij twee keer zo lang en zwaar, wat hem al die jaren ervoor niet lukte. Hij geniet ook meer van dingen en is heel blij met deze korreltjes.

Tussendoor zijn er situaties op school of thuis waar hij het moeilijk mee heeft vertelt hij bij de controles. Met behulp van NEI (Neuro Emotionele Integratie) communiceren we met zijn onderbewuste en brengen we onverwerkte emoties tot rust. Hij wordt steeds minder faalangstig en gaat nieuwe en onbekende dingen (bijvoorbeeld  reizen) leuk vinden in plaats van beangstigend. Lichamelijk en emotioneel wordt hij steeds krachtiger.