Tijdens de dankdienst voor het leven van zijn vader sprak Tom Peters de volgende tekst:

Vijf Kenmerken van Moeiteloos Leven

1. Verbondenheid

We zijn allemaal verbonden met dezelfde bron die ons onderhoudt. Deze voorziet in alles wat we nodig hebben. Wees niet boos of kritisch op jezelf of een ander. Er is voldoende voor iedereen en samen kunnen we alles.

2. Vloeiendheid

Als je weet dat er overvloed voor iedereen is kun je vrij delen met elkaar en gaat het allemaal vloeiend. Hou dingen niet vast, laat ze vrij stromen tussen jou en anderen.

3. Vrijheid

Accepteer de werkelijkheid als uitgangspunt, neem zelf verantwoordelijkheid voor je omstandigheden, verlang niet de goedkeuring van anderen. Dan gaat alles moeiteloos.

4. Intentie

Onzekerheid is geen onveiligheid, probeer de toekomst niet te bepalen, leef nu, vanuit een duidelijke intentie. Het landschap verandert steeds op je reis.

5. Bijdrage

Jouw opdracht is om jezelf tot volle bloei te brengen, niet als een ander te zijn, dat doen ze zelf wel. Jouw unieke bijdrage is je echte zelf te zijn, onbezorgd en moeiteloos.

De tekst is onderdeel van de opleiding effortless coaching. Het is geschreven door Gerard Meerstadt. Hij heeft ook een boek geschreven met een verdieping van de 5 beginselen. In de volgende link staat meer informatie en de 5 beginselen.

http://www.effortlesscoaching.nl/basis/meerstadt

Met dank aan Tom

 

Wij wensen u bijzondere en fijne kerstdagen, een voorspoedig en gezond 2018.

Het team van Centaurea