Diervoeding

In toenemende mate komen er dieren op het spreekuur met (langdurige) huidklachten. Meestal vertelt de eigenaar dat “vroeger” de honden gewoon met de pot mee aten en nooit ziek waren. En nu krijgen ze “de beste brokken” en hebben ze huidklachten, chronische diarree of andere problemen….

Natuurlijk worden niet alle klachten veroorzaakt door voeding. Toch blijkt dat een aantal klachten verdwijnt als de dieren anders gevoerd gaan worden. En “anders” betekent dan eigenlijk gewoner, ofwel ze krijgen hetzelfde eten als hun verre voorouders! Dit betekent rauw vlees, rauwe botten en verse groenten! Zo’n dieet is prima zelf samen te stellen, maar dat kost wel tijd.

Daarom zijn er diepvriesvoeders ontwikkeld voor honden, katten en ook fretten, die aan deze voedingsbehoefte tegemoet komen en die het voor u als eigenaar gemakkelijker maakt om het voer te geven.

Omdat wij denken dat dit een goede ontwikkeling is en omdat wij een aantal patiënten inderdaad zien opknappen als ze op volledig versvoer overgaan, zijn wij gestart met de verkoop van vers (rauw) vlees uit de diepvries voor honden en katten. Wij hebben het merk Carnibest op voorraad, mocht u een andere merk willen bestellen, dan kan dat in overleg.

Ook zijn wij overgegaan op de verkoop van zogenaamde ‘vuile pens’ van Carnibest. Dat is rauwe pens, compleet met darmflora. Het is prima om één of twee keer in de week een pens-dag’ in te lassen. Op die dag krijgt de hond een pensmaaltijd in plaats van zijn gewone voer (brokken of versvoer). Meestal vindt de hond dit heerlijk en bovendien houdt hij op deze manier zijn darmflora gezond!

Naast Carnibest verkopen wij ook brokken van Dog Lovers Gold (granen- en glutenvrij). Als u meer informatie over de achtergrond, de voordelen en de bereiding van vers voer voor honden en katten wilt lezen, klik dan hier.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij dierenarts L. Ellinger of bij de assistente.

Voor een compleet overzicht van het assortiment klik hier.

U kunt altijd een bestelling plaatsen, telefonisch of per e-mail.