Vers vleesvoeding voor hond en kat

Veel honden- en kattenbezitters voeren hun dieren droge brokken en blikvoer. Veel dieren worden hier oud mee. Er zijn echter ook veel dieren met diverse klachten, zoals (chronische) maag-, darm- en huidklachten. Als blijkt dat deze dieren uitsluitend vers vlees krijgen (zoals hun voorouders!) knappen ze zienderogen op. Niet alleen wat deze problemen betreft, maar ze worden ook fitter en de vacht gaat glanzen en wordt voller.

De voorouders van honden en katten waren vleeseters. Er is niet veel veranderd op dit gebied. Het gebit en spijsverteringsorgaan van wolf en hond komen voor 99% overeen.

In brokken (zg. ‘dood voedsel’) zit relatief veel graan (ongeveer 50%) en weinig vlees (ongeveer 20%). Deze grote hoeveelheden graan (gluten!) kunnen zorgen voor problemen zoals darmoverprikkeling, maar ook voor huid- en darmproblemen en zelfs chronische oorontsteking. Bovendien bevatten veel van deze voeders veel conserveringsmiddelen en chemische stoffen die niet gebruikt mogen worden in baby- en kleutervoeding. Doordat brokken gekookte voedingsstoffen bevatten, worden door het kookproces vitamines, enzymen en goede bacterieën vernietigd. Op den duur kan het dier hier last van krijgen (verminderde weerstand en chronische aandoeningen).

Het lichaam van het dier functioneert optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten. Er zitten geen conserveringsmiddelen in omdat het rauwe vlees wordt ingevroren. Dit vlees voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de voeding van een vleeseter. Niet alleen is het erg gezond, de dieren genieten er enorm van.

Centaurea verkoopt twee soorten diepvriesversvoer: Carnibest en Barfmenu.