Vuurwerkangst bij dieren

 

Door Liesbeth Ellinger, homeopathisch werkende dierenarts

Heeft u een dier met angst voor vuurwerk, dan kunt u het beste al in de zomer een cursus volgen waarbij het dier minder angstig voor geluid gemaakt wordt. Daarvoor is het nu al te laat maar gelukkig zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen om de stress te verlagen.

Als de hond schrikt van een knal, kunt u dat het beste negeren. Er aandacht aan besteden of zelfs troosten, vat de hond op als beloning, dus een volgende keer zal het schrikken nog erger kunnen worden. Hoe moeilijk ook, negeren is de beste optie!

Met behulp van homeopathische en kruidengeneesmiddelen kunt u ook de angst verminderen. Is de hond of kat “zomaar”bang, dan kunt u het volgende doen.

U kunt nu al dagelijks Phytonics Strezz of rustcompositum geven.

Medio december wordt daar dan nog Puur Nervositeit aan toegevoegd.

En voor het ergste geknal, de dagen rond Oud & Nieuw, kunt u Rescue spray van Bach erbij gaan geven.

 

Is er een reden voor de angst, bijvoorbeeld het dier is een keer enorm geschrokken van een knal, dan kunt u het beste gericht een homeopathisch middel laten geven door een homeopathisch werkende dierenarts. Deze schrijft een middel voor op basis van de vervelende gebeurtenis en de reactie van het dier hierop. Aconitum, Gelsemium, Opium en andere middelen kunnen het dier de schrik uit het verleden doen vergeten, zodat ze aanzienlijk kalmer de feestdagen doorkomen!

 

De standaardmiddelen kunt u gewoon bij de balie afhalen, mocht het dier meer gericht op de klachten een middel nodig hebben, dan kunt u het beste een afspraak maken met de homeopathisch werkende dierenarts.